Väčšina ľudí si pod značkou Kontrafakt ako prvé predstaví drsné pózy, no najnovším singlom a klipom s názvom Odviati vetrom piešťanskí raperi ukázali, že vedia zaujať aj inak. V silných slohách Rytmusa a Ega nenájdete nadávky ani urážky, obaja v nich hovoria o tom, čo pre nich dnes znamenajú ľudia, ktorí ich vychovali a s ktorými vyrastali.

Emotívnu novinku produkoval najvychytenejší hip-hopový producent na česko-slovenskej scéne DJ Wich, ktorý zároveň režíroval videoklip. Ten sa väčšinou odohráva na streche plnej balónikov, no obsahuje aj sympatické rodinné zábery, v ktorých ukázali svojich najbližších nielen Rytmus, Ego a DJ Anys z Kontrafaktu, ale napríklad aj tanečník Laci Strike so svojou ratolesťou alebo Čistychov z formácie 4D.


Odviati vetrom je v poradí druhý videosingel z očakávaného albumu Kontrafakt - Navždy. Ten by sa mal dostať na trh ešte tento rok, dátum vydania však zatiaľ nebol upresnený. Prvou ochutnávkou bola ešte v lete skladba Stokujeme vonku, ktorej videoklip má na YouTube od júla už takmer štyri a pol milióna prehratí.

Cez víkend vyšiel aj oficiálny remix Stokujeme vonku od DJa Yakshu, v ktorom si slohy namiesto Rytmusa a Ega strihli Delik, Radikal a Gleb. Ak vás však originál nebavil, tak pri remixe asi názor nezmeníte - refrén aj podmaz totiž ostávajú rovnaké. Druhý oficiálny singel je však pre propagáciu albumu skvelým krokom a môže osloviť aj fanúšikov, ktorým chemický zvuk prvého singla nezachutil.

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Kontrafakt