Napriek niekoľkotýždňovým polemikám, či novinka tento rok vôbec vyjde, kapela Billy Barman vydáva dlhoočakávaný album Modrý jazyk. Štúdiovka, o ktorej existencii sa ešte nedávno v umeleckých kuloároch šírili pochybovačné reči, sa bude krstiť tento týždeň v Bratislave i v Košiciach. Prvý z koncertov si prinesieme na Hudba.sk v priamom prenose.

Klebety o rozpade skupiny i reči o tom, že Billy Barman tento rok nový album nevydá, kapela rázne poprela v polovici novembra, kedy prezradila názov albumu a zverejnila nový singel Traja. Od minulého týždňa je zverejnený aj jemne kontroverzný obal albumu, pričom fanúšikovia si môžu kúpiť album v digitálnom formáte alebo objednať na CD u Dr. Horáka.

Najnovší prírastok do svojej diskografie Billy Barman pokrstí v utorok 26. novembra v Bratislave a v piatok 29. novembra v Košiciach. Bratislavský koncert sa uskutoční v MMC, kde sa fanúšikovia môžu tešiť aj na vystúpenie predkapely Walter Schnitzelsson. Po koncertoch zabaví hostí na afterparty DJ Yanko Kral a DJ Ony.

Ako krstného otca si barmani na bratislavskú release párty pozvali fiktívnu legendu slovenskej hudobnej scény menom Janko Rehotský, za ktorou sa skrýva herec Michal Kubovčík. Pozrite/vypočujte si jeho pozvánku na krst.

Predpredaj vstupeniek:  Predpredaj.sk  (Bratislava aj Košice)


Kapela Billy Barman nezabúda ani na fanúšikov, ktorí si nemôžu vychutnať bratislavský koncert na vlastné oči a uši. Pre nich zabezpečila v spolupráci s Hudba.sk a spoločnosťou iWavez internetový LIVE STREAM koncertu v MMC, ktorí si budú môcť pozrieť v reálnom čase na www.hudba.sk. Podrobnosti prinesieme už zajtra.

Počas oboch krstov zaznie i aktuálny singel kapely Billy Barman, skladba Traja, ktorú kapela v kompletnom zložení pred pár dňami zaspievala naživo v rámci akcie Hudba mesta pred bratislavským Pentagonom.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Braňo Šimončík

Súvisiaci interpreti: Billy Barman