Miro Žbirka len nedávno nahral prvú slovensky spievanú skladbu v histórii legendárneho štúdia Abbey Road. Na pomoc si pozval producenta Roba Cassa a vznikla tak pieseň s názvom Vianočná (o prímerí). Pozrite si lyric video.

S osvedčeným producentom Robom Cassom slovenský spevák nespolupracoval prvýkrát. V minulosti spoločne v domovskom štúdiu Mekyho obľúbencov The Beatles nahrali anglicky spievané skladby Love Shines a In the Sun z EP Made in Abbey Road (2012).

Vianočná novinka by mala po prvý raz zaznieť naživo počas pripravovaného koncertu v košickej Steel Aréne. Podujatie sa bude konať 21. decembra a speváka tu podporí aj 42-členný symfonický orchester na čele s dirigentom Adriánom Kokošom. "Vlani sme stihli so symfonickým programom iba koncerty v Prahe a Bratislave. Som to východniarom dlžný," uviedol na margo pripravovaného vystúpenia hudobník. 

Žbirka aktuálne vydáva aj dvoj-DVD s názvom Happy Birthday. Prvý nosič obsahuje záznam z koncertu, ktorý sa uskutočnil 8. novembra 2012 v pražskej O2 aréne. Na druhom, bonusovom DVD sa nachádza 25 televíznych vystúpení hudobníka od 70. rokov minulého storočia až po súčasnosť.


Zdroj: PR, archív Hudba.sk
Foto: pro:messa

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka