Skladba Me Over You, ktorá vznikla počas lockdownu, je výsledkom série zaoceánskych online stretnutí českej speváčky Nykki, britskej hudobníčky Salt Ashes a britského autorského a produkčného dua The Radiators. Skladba má potenciál stať sa soundtrackom pochmúrnych zimných dní a zároveň spomienkou na leto.

Náladu popovej piesne dokonale vykresľuje videoklip režiséra Jana Stracha, ktorý obsahuje zábery z trojdňového roadtripu medzi talianskym pobrežím a Rímom. Češka Nykki novinkou Me Over You potvrdzuje skutočnosť, že je skladateľkou, ktorá je schopná napísať úprimné texty, zabalené do modernej popovej produkcie.


"Túto skladbu som napísala, keď lockdown na nejaký čas zastavil moju kariéru. Práve som sa presťahovala do Raleigh v Severnej Karolíne, aby som našla novú inšpiráciu. Keď som sa spojila s The Radiators a začali sme si písať, vznikla nám úplne iná pesnička. Potom som im zavolala späť a požiadala ich, aby so mnou spolupracovali aj na tomto veľmi osobnom nápade na text, ktorý som mala. Me Over You je o tom, že si pripomeniem, že som všetko, čo niekedy potrebujem a aby som si začala vyberať seba samú pred všetkými ostatnými. Čo sa týka produkcie, chcela som jemný začiatok, ktorý sa postupom piesne stavia k niečomu povznášajúcejšiemu a silnejšiemu," hovorí o skladbe Nykki.

Nykki a.k.a Nikola Mertlová je 23-ročná česká speváčka známa najmä vďaka pôsobeniu v dievčenskej skupine 5Angels (neskôr Pink Angels). V súčasnosti sa venuje vlastnej sólovej produkcii, pričom doteraz vydala single No Cry (Billboard Seal of Approval k videoklipu, viac ako 1 mil. videní na YouTube) a Lost My Mind.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Andra Čurná. Text správy sme upravili.