Kvartet vydáva svoj debutový album 031 na bratislavskej značke Well Played Records a sľubuje zvukovú rozmanitosť, v ktorej sa nájde širšie spektrum poslucháčov. Jeho vydanie je možné podporiť cez crowdfundingovú kampaň.

Debutový album s názvom 031 odkazuje na číslo dverí skúšobne kapely, za ktorými uplynulé dva roky vznikal nový materiál. Na album sa dostalo osem skladieb, z ktorých d# pipl araund nedávno zverejnila prvý singel v rámci práve prebiehajúcej crowdfundingovej kampane, ktorá ponúka zakúpenie fyzickej kópie albumu, trička či limitovaného printu od maliara Michala Sivka, ktorý je aj autorom vizuálu tohto albumu.

Úvodný singel s názovom Fill Callins predstavuje tento vizuál v klipe zverejnenom na kanáli vydavateľstva a zároveň aj prezentuje prvé náznaky zvuku albumu. Ten si požičiava zo širokého hudobného pozadia členov kapely, ktorí vnášajú do hudby niečo svoje a vzniká z toho originálna a miestami experimentálna fúzia.



Kapela bude debutovať pomerne netradičným spôsobom – ako fyzický nosič albumu si zvolili USB kľuč, ktorý má symbolicky odomknúť poslucháčovi dvere číslo 031 a umožniť mu nazrieť hlbšie, nakoľko tento kľúč bude okrem samotnej hudby obsahovať aj extra materiál, ktorý dokreslí príbeh vzniku albumu. Vydaniu debutu bude predchádzať ešte jeden singel, ktorý ukáže aj inú zvukovú tvár kapely. Ten vyjde 28. novembra najprv na kanáli Well Played Records, a o pár dní neskôr aj na streamovacích službách.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Daniel Bdžoch. Text správy sme upravili.