Kanadský spevák a hudobník Neil Young, ktorý je považovaný za jedného z najvýznamnejších umelcov svojej generácie, nedávno v MTV News povedal, že už neexistujú "géniovia" súčasnej hudby. Ocenil niekoľko nových kapiel ale celkovo si myslí, že oproti minulosti sa napriek technickému pokroku zhoršila kvalita zvuku nahrávok.

"Mám trochu problém s kvalitou zvuku súčasnej hudby. Nepáči sa mi. Len ma rozčuľuje. Nie kvalita hudby, ale sme v 21. storočí a máme najhorší zvuk, aký sme kedy mali. Kde sú naši géniovia? Čo sa stalo?" vyjadril sa Neil Young v rozhovore pre MTV News. Páčia sa mu však i moderné hudobné skupiny. "Mumford And Sons a My Morning Jacket sú skvelé kapely. Obe ich milujem a dobre ich poznám," dodal.

Kanadský hudobník, ktorý vydal svoj ostatný sólový album Le Noise v roku 2010, pripravuje vydanie ďalšieho albumu s kapelou Crazy Horse. Hoci nedávno dokončili prácu na ich prvej spoločnej nahrávke od štúdiovky Greendale (2003), Young prezradil, že v súčasnosti už pracujú na ďalšom projekte. Dátum vydania novej nahrávky zatiaľ nie je známy.

Young odštartoval svoju kariéru v roku 1966 s kapelou Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Ako sólový interpret vydal ďalších 33 štúdioviek ako napríklad After the Gold Rush (1970), Harvest (1972), Comes a Time (1978) alebo Harvest Moon (1992). Prvá spoločná nahrávka Younga a kapely Crazy Horse vyšla v roku 1969 pod názvom Everybody Knows This Is Nowhere.

Neil Young - Words (Between the Lines of Age) (live - Glastonbury 2009)

Informácie pochádzajú z webstránky Nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Victoria Will

Súvisiaci interpreti: Neil Young