Francúzsky dizajnér Jean Paul Gaultier vzdal svojou parížskou módnou prehliadkou na sezónu jar/leto 2012 poctu štýlu, životu a fajčiarskemu zlozvyku zosnulej speváčky Amy Winehouse. Po prehliadkovom móle sa v modeloch francúzskeho návrhára prešli modelky s veľkými účesmi v tvare úľov, výraznou očnou linkou, cigaretami v ruke a falošnými znamienkami.

"Amy Winehouse bola skutočnou módnou ikonou," povedal Gaultier o britskej speváčke. "Viac ako čokoľvek iné reprezentovala unikátnosť. Tak v hudbe, ako aj v spôsobe obliekania miešala veľké množstvo vplyvov," povedal o štýle zosnulej speváčky známy dizajnér. Winehouse zomrela v júli 2011 vo veku 27 rokov. Príčinou jej úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu.

V kolekcii, ktorú predstavil počas posledného dňa parížskeho týždňa Haute Couture, sa Jean Paul Gaultier pohral s pestrými farbami, úzkymi korzetmi, čipkou i priehľadnými materiálmi, ktoré vytvárali modely v štýle 50. a 60. rokov minulého storočia. Prehliadku inšpirovanú originálnym štýlom britskej hudobnej hviezdy ukončila dvojníčka extravagantnej speváčky v korzetových svadobných šatách v ružovej farbe. Modelky sa na mólo vrátili zahalené čiernymi závojmi.

"Nie je to pohreb," usmieval sa dizajnér po prehliadke. "Sú to šťastné nevesty." Gaultier v zákulisí pripustil, že hoci sa so speváckou hviezdou nikdy osobne nestretol, ich "štýl bol vždy podobný." Na originálnu módnu šou sa z prvého radu pozerali aj herečka Catherine Deneuve či Dita Von Teese.

Jean Paul Gaultier - Haute Couture Spring/Summer 2012 (Amy Winehouse tribute)

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Steven Governo (1), AP Photo/ Jacques Brinon (ostatné)

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse