Mladá speváčka Barbora Hazuchová, ktorá sa zviditeľnila v poslednej česko-slovenskej sérii speváckej šou SuperStar, predstavila svoj nový singel. Pesnička sa volá Vôbec a o jej text sa, rovnako ako pri minuloročnom debutovom singli Deň nocou, postaral gitarista a textár skupiny Hex Martin Žúži.

Nová pieseň rodáčky z Liptovského Mikuláša vznikala niekoľko mesiacov vo viacerých nahrávacích štúdiách. "Samotná pieseň sa tvorila v rôznych etapách, doslova v ročných obdobiach. Nápad hudby, ako aj melódie prišiel niekedy v druhej polovici jari minulého roka, hneď po vydaní singla Deň nocou. V lete sme pokračovali najskôr v našom domácom štúdiu a potom sme sa presunuli do štúdia v Banskej Bystrici, kde sme pracovali na celkovom charaktere a zvuku piesne," prezradila o procese nahrávania Barbora Hazuchová.

S textom speváčke opäť pomohol hudobník a textár skupiny Hex Martin "Fefe" Žúži. Hudbu zložila samotná Barbora spolu so svojím priateľom a zároveň klaviristom v jednej osobe Marekom Masarikom. Producentsky pieseň zastrešil Ján Zborovjan a spoločnosť Audio Wizzards.

"S Martinom to nebola úplne prvá spolupráca, takže myslím, že ma už pozná o trochu viac a lepšie. Samozrejme, aj teraz sme tomu venovali mnoho stretnutí na vyjadrenie svojich myšlienok a nápadov, ktoré som chcela v texte obsiahnuť. Pesnička má dodať silu tým ženám, ktoré boli alebo sú sklamané. Spočiatku to veľmi bolí, no čas rany zahojí a človek príde na to, že to tak všetko malo byť. Len je to o tom, ako sa s tým človek dokáže vysporiadať," vysvetlila speváčka obsah skladby.


Spolu s novou piesňou a lyric videom predstavila Barbora Hazuchová aj svoj nový image. O ten sa postarala vizážistka Daniela Christová, vlasový stylista Jiří Blatný a fotografka Katarína Orešanská, ktorá sa každou novou fotkou snažila ešte viac zachytiť a zdôrazniť speváčkin prirodzený pôvab a šarm. Výber z jej fotografií nájdete v galérii.

"Fotenie prebiehalo veľmi zaujímavo. Fotili sme v širšom okolí Bratislavy, na brehoch Dunaja, ale aj v samotnom centre nášho hlavného mesta. Bola jeseň, takže sme čelili vetru, zime a bodku na záver nášmu foteniu dal výdatný dážď. Katka sa ale so všetkými týmito živlami úspešne popasovala a do fotenia dala svoje profesionálne maximum. S jej prácou som veľmi spokojná a myslím, že výsledok určite stál za prežitie týchto chladných chvíľ," dodala s úsmevom Barbora, ktorá by rada v priebehu tohto roka nahrala svoj debutový album.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Viac informácií o speváčke nájdete na oficiálnych stránkach www.barborahazuchova.skwww.facebook.com/baskahazuchova.

Foto: Katarína Orešanská