Na druhom ročníku pražského festivalu Metronome vystúpi aj anglická rocková kapela Kasabian. Organizátori podujatia, ktoré sa bude konať 23. a 24. júna na Výstavisku Holešovice, o tom informovali prostredníctvom oficiálnej stránky Metronomefestival.cz.

Skupina, ktorá v súčasnosti pripravuje nový album, je druhým potvrdeným účinkujúcim tohtoročného festivalu. Na Metronome sa okrem kvarteta z Leicesteru predstaví aj Sting, ktorý vlani v novembri vydal štúdiovku 57th & 9th. 

Kapela Kasabian funguje od roku 1997. Na konte má zatiaľ päť albumov - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014), pričom s poslednými štyrmi menovanými ovládli britský albumový rebríček. Podarilo sa im získať napríklad jednu cenu BRIT Award, MOJO Award, štyri Q Awards alebo sedem NME Awards.

Video k piesni Club Foot z debutového albumu venovali rockeri pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. 

Kasabian sa okrem Metronome predstavia aj na festivale Sziget v Budapešti.


Zdroj: SITA (Metronomefestival.cz, archív), Hudba.sk
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk