Dvojica talentovaných hudobníkov a producentov z Gelnice The Priinks, zverejnila singlovú novinku Erase. Poukazuje na bohémsky spôsob života, ktorý je charakteristický pre mnohých umelcov. Prehýrené noci v alkoholovom opojení bývajú často plné pozitívnych i negatívnych zážitkov.

"Úplný základ piesne vznikol pred niekoľkými rokmi, no k jeho ďalšiemu rozšíreniu došlo v priebehu roku 2020. Na dokončenie songu Erase sme sa začali sústrediť krátko po vydaní singlu Moon. Striktná rytmika je v priebehu skladby striedaná voľnejšími variáciami. Vizuálnu časť výstupu tvoria dve sklenené fľaše v 3D prevedení, ktoré sa animujú na základe zvukových stôp veľkého a malého bubna," opisuje vznik skladby a vizuálu Martin Pisko. Kontrastné pohľady a celkovú náladu párty večerov zachytáva v texte jeho autor a spevák Majo Molek.


The Priinks začali s tvorbou nezávislej hudby s anglickými textami v roku 2017, kedy vydali svoj prvý singel s názvom Find. Doposiaľ vo vlastnej réžii vydali päť skladieb spolu s ich aktuálnou novinkou Erase, pričom v príprave majú ešte niekoľko ďalších, ktoré by chceli vydať v priebehu roku 2021.

Obaja členovia sa poznajú už od základnej školy, kedy budovali svoje hudobné schopnosti vo vlastnom punk-rockovo ladenom projekte. Ich primárnym záujmom bolo a je vytvárať originálnu hudbu a texty v angličtine. Obaja sa radi inšpirujú v žánrových vodách rocku, popu či elektroniky, ale sú úplne otvorení aj iným žánrom, čo je cítiť pri tvorení, kedy vzniká fúzia týchto vplyvov, a dá sa definovať ako ich vlastná "priinks alternatíva". Estetická stránka tvorby je pre nich rovnako dôležitá ako tá hudobná, pričom pri obidvoch preferujú minimalizmus. Do budúcna plánujú naďalej spracovávať svoje hudobné skice a kreatívny proces tvorby premieňať na svoj jedinečný zvuk a vizuál.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý z AFL promotion. Tlačovú správu sme upravili.