Oslavy 15. narodenín festivalu FM4 Frequency budú naozaj veľkolepé. V rakúskom St. Pöltene sa počas víkendu od 20. do 22. augusta predstavia hviezdy ako Linkin Park, The Prodigy, The Chemical Brothers, Alt-J, Interpol, Offspring, Casper, Ellie Goulding, Major Lazer, Martin Garrix a mnoho ďalších.

FM4 Frequency je festival s tradične silným lineupom a areálom v príjemnom prostredí, ktorý každoročne navštevuje aj množstvo Slovákov. Mesto St. Pölten je totiž od Bratislavy vzdialené len 150 kilometrov, približne 90 minút autom. Program podujatia ponúka každoročne zhruba 120 vystúpení na ôsmich scénach. Ide akoby o dva festivaly v jednom, keďže areál je rozdelený na Day Park a Night Park.

Denná zóna ponúka koncerty prevažne rockových a alternatívnych interpretov. Na tanečnú hudbu sa orientuje Night Park, kde zábava začína vo večerných hodinách a vrcholí skoro ráno. Celý festivalový areál ponúka okrem hudby a zábavy aj množstvo zelene, športové aktivity, výtvarné session či gastronomickú zónu.

Zatiaľ zverejnený lineup ročníka 2015:

Linkin Park, The Prodigy, The Chemical Brothers, Alt-J, Interpol, The Offspring, Casper, Ellie Goulding, Major Lazer, Martin Garrix, Porter Robinson live, The Script, Simple Plan, OMD, Modestep live, Kwabs, Enter Shikari, Nero, Fritz Kalkbrenner, Alligatoah, Jose Gonzalez, K.I.Z., The Wombats, Bad Religion, Mad Cadies, Halestorm, Mighty Oaks, William Fitzsimmons, Irie Révoltés, New Found Glory, SDP, The Menzingers, Ruen Brothers, courtney barnett, Bakermat, Claptone, Gorgon City DJ set, Aka Aka, Hannah Wants, The Districts, Truckfighters, Exclusive, Sigma live, Klangkarussell live, Kill The Noise, Oliver Koletzki, KOAN Sound, DJ CRAZE, Cyril Hahn, Fukkk Offf, Fakear, Steve Hope, Wilkinson (DJ Set), TC, Loadstar, DC Breaks, Teddy Killerz, Body & Soul, Disaszt, MC Daxta.

Pozrite si aftermovie z minulého roka:


Prvý Frequency festival sa konal v roku 2001 vo Viedni, nasledujúcich sedem ročníkov sa uskutočnilo v Salzburgu a od roku 2009 podujatie hostí St. Pölten. V roku 2009 boli headlinermi festivalu legendárni Radiohead, o rok neskôr Muse a v roku 2011 Foo Fighters. Okrem nich sa na podujatiach v ostatných rokoch predviedli takí interpreti ako System of a Down, Oasis, Franz Ferdinand, Kasabian, Rise Against, Pendulum, Mumford & Sons, The Prodigy, Massive Attack, Billy Talent, Skunk Anansie, LCD Soundsystem, NOFX, Weezer, Queens of the Stone Age,, Franz Ferdinand, Morrissey, Interpol, R.E.M., Nine Inch Nails, The Roots alebo Hurts.

Klasická permanentka na Frequency festival stojí 151,40 eur, VIP permanentka stojí 230,40 eur. V predpredaji sú aj klasické a VIP permanentky s parkovaním pre karavan. Kapacita areálu je približne 45-tisíc ľudí na každý deň.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz. Viac sa dozviete na Facebook stránke združujúcej slovenských fanúšikov podujatia www.facebook.com/fm4frequency.sk.

Foto: Paul Dugdale - Facebook.com/theprodigyofficial

Súvisiaci interpreti: Linkin Park, The Prodigy