Chris Martin z Coldplay sa v novom videoklipe Champion of the World vracia do svojich školských čias. Frontman zobrazuje malého vystrašeného chlapca, ktorý je v škole šikanovaný. Nachádza však útechu v hudbe a vo vlastnej predstavivosti. Video bolo nakrútené v Los Angeles v réžii umelkyne Chloe Bailey.

Spoluautorstvo piesne prináleží zosnulému spevákovi kapely Frightened Rabbit Scottovi Hutchinsonovi. Champion Of The World je totiž inšpirovaná skladbou Los Angeles Be Kind z jeho sólového projektu Owl John. "Scott mal pieseň Los Angeles Be Kind, ktorú milujem. Keď som ju prvýkrát počul, myslel som si, že to pôjde jedným smerom, ale išlo to ďalším. Každopádne Champion Of The World je pieseň, ktorá vznikla po sledovaní inej cesty, a preto je Scott spoluautorom tejto piesne," uviedol Chris Martin v čase vydania singla.

Tento týždeň vypustila kapela Coldplay aj nové EP a sprievodný krátky film Coldplay: Reimagined, exkluzívne pre Apple Music, ktoré obsahuje akustické verzie skladieb Cry Cry Cry, BrokEn a Champion of the World z posledného dvojalbumu Everyday Life, ktorý vyšiel v novembri 2019.


Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com, archív)
Foto: Anton Corbijn

Súvisiaci interpreti: Coldplay