Anglický hudobník Paul Weller debutuje so svojou 11. štúdiovkou Sonik Kicks (2012) na prvom mieste britského albumového rebríčka. Pre bývalého člena kapely The Jam je to už štvrtý sólový album, s ktorým sa mu podarilo dobyť UK Chart. V singlovom rebríčku boduje americká speváčka Katy Perry, ktorá ukončila nadvládu dvojice Gotye a Kimbra.

Paul Weller má zatiaľ na nový album pozitívne kritiky. Nahrávka Sonik Kicks obsahuje dovedna 14 skladieb, ktoré sú štýlovo veľmi rôznorodé. Medzi hosťami na albume figurujú také mená ako Noel Gallagher či Graham Coxon z Blur.

Otec dvojmesačných dvojičiek Bowieho a Johna Paula novinku predstaví v Anglicku, ale aj mimo Veľkej Británie. V máji sa držiteľ ocenenia Godlike Genius magazínu NME naživo predstaví v New Yorku a v júni v Paríži, Bruseli a Amsterdame. Päťdesiatriročný hudobník sa so všetkými desiatimi sólovými nahrávkami dostal do top 10 britského rebríčka albumov. Na jednotku sa mu okrem Sonik Kicks podarilo dostať aj so štúdiovkami Stanley Road (1995), Illumination (2002) a 22 Dreams (2008).

Paul Weller - That Dangerous Age

Z deviatky na dvojku sa v aktuálnom vydaní uk chartu posunul francúzsky producent a dídžej David Guetta s albumom Nothing But The Beat (2011), z ktorého sa v týždni od 18. do 24. marca predalo iba o 250 kópií menej než z Wellerovej nahrávky Sonik Kicks. Na trojku klesla minulotýždňová jednotka - zbor Military Wives zložený z manželiek britských vojakov slúžiacich v Afganistane a ich debutový album In My Dreams (2012).

Pokles zaznamenali aj domáce speváčky Emeli Sandé a Adele. Štúdiovka Our Version Of Events (2012) prvej menovanej klesla z druhej na štvrtú priečku, Adele a jej album 21 (2011) zas z trojky na päťku. Do top 10 sa tento týždeň okrem Wellera nedostala žiadna ďalšia novinka.

Emeli Sandé - Heaven

Americká speváčka Katy Perry dobyla s piesňou Part Of Me britský singlový rebríček a po štyroch týždňoch tak zosadila z vrcholu belgicko-austrálskeho hudobníka Gotyeho a novozélandskú speváčku Kimbru s ich spoločnou skladbou Somebody That I Used To Know. Part Of Me je prvým singlom z reedície tretej speváčkinej štúdiovky Teenage Dream, ktorá pod názvom Teenage Dream: The Complete Confection vychádza práve dnes. Pre 27-ročnú Perry je to zároveň tretí singel, s ktorým sa dostala na vrchol UK Chartu.

Katy Perry - Part Of Me

Na druhom mieste sa nachádza ďalšia tohtotýždňová novinka, ktorou je singel She Doesn't Mind jamajského dancehallového speváka Seana Paula. Skladba, ktorá je už dobre známa aj zo slovenských rádií, pochádza z jeho piatej štúdiovky Tomahawk Technique (2012). Na trojku klesla spomínaná dvojica Gotye a Kimbra so skladbou Somebody That I Used To Know.

Na štvrtej priečke je tretia zo štyroch aktuálnych noviniek v top 10 - britský raper Labrinth so singlom Last Time a prvú päťku uzatvára americká raperka Nicki Minaj so skladbou Starships, ktorej pred týždňom patrilo druhé miesto. Poslednou novinkou v top 10 je pieseň Proud britskej chlapčenskej formácie JLS.

Sean Paul - She Doesn't Mind

Britský rebríček albumov (18. marca 2012 - 24. marca 2012):

1. Paul Weller - Sonik Kicks
2. David Guetta - Nothing But The Beat
3. Military Wives - In My Dreams
4. Emeli Sandé - Our Version Of Events
5. Adele - 21
6. Lana Del Rey - Born To Die
7. Coldplay - Mylo Xyloto
8. Ed Sheeran - +
9. Bruce Springsteen - Wrecking Ball
10. Michael Kiwanuka - Home Again

Britský rebríček singlov (18. marca 2012 - 24. marca 2012):

1. Katy Perry - Part Of Me
2. Sean Paul - She Doesn't Mind
3. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
4. Labrinth - Last Time
5. Nicki Minaj - Starships
6. JLS - Proud
7. David Guetta feat. Sia - Titanium
8. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
9. Emeli Sandé - Next To Me
10. David Guetta feat. Nicki Minaj - Turn Me On

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.
Zdroj: SITA
Foto: CD cover

Súvisiaci interpreti: Katy Perry, Paul Weller