Na Shakiru sa nedá krivo pozrieť. Dokazuje to aj videoklip k druhému singlu z jej očakávaného eponymného albumu. V krátkej snímke ju vidieť anjelsky krásnu ale aj hriešne dráždivú. Takto chce tiež svojmu manželovi potvrdiť, že sa nezmení, nech sa deje, čo sa má.

Biele svadobné šaty a rajská záhrada alebo čierne večerné a neporiadok. Nezáleží na prostredí, ktoré Kolumbijčanka Shakira svojou postavou dotvára, všade sú stredobodom pozornosti jej pohyby a samozrejme hlas. Inak to nie je ani v prípade videoklipu k skladbe Empire. Tá je druhým singlom z desiateho albumu Shakira, ktorý vychádza tento týždeň.

Myšlienka spálenia bývalého vzťahu 37-ročnej mamičky a vyjadrenia večnej vernosti tomu novému s futbalistom Gérardom Piquém napadla kreatívnemu tímu Jeff Nicholas, Jonathan Craven a Darren Craig alias Uprising Creative. Tí sú zodpovední aj za video, v ktorom sa Rihanna zbláznila či "najštýlovejšie lyric video histórie".


Ak nestačí Shakira...

... pozrite si novinku od Kelis. Američanka, ktorú so Shakirou spája minimálne kuriózny fakt, že obe majú vo svojej diskografii pieseň Good Stuff produkovanú duom The Neptunes (pritom ide o dve rozdielne skladby: Kelis 1999 vs. Shakira 2009), sa v roku 2014 pri svojom návrate na scénu uberá úplne iným smerom ako jej slávnejšejšia kolegyňa. Veľké vydavateľstvo totiž vymenila za kult medzi britskými nezávislými labelmi Ninja Tune a zmenila aj žáner, keď z tanečného smerovania ostatného albumu Flesh Tone (2010), presedlala na takmer nekomerčný soul, funk a gospel.

Prvým singlom z albumu Food, ktorý oficiálne vyjde 21. apríla, bol Jerk Ribs. Ten teraz strieda ďalšia novinka Rumble. Tri a pol minútový vizuál režíroval Christian Lamb a zobrazuje speváčku v statickej polohe v bezpečí čalúneného kresla na jazere. V klipe sa takmer nič zaujímavé nedeje, no aj táto skladba stojí za vypočutie.

 
Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Kelis, Shakira