Novej hudby je každý týždeň toľko, že nie je možné písať o všetkom a už vôbec nie v samostatných článkoch. Preto radi nové videoklipy či single spájame do "kompilačných článkov". Tentokrát nás zaujali traja britskí speváci, ktorí v ostatných dňoch zverejnili svoje novinky.

Začneme lídrom kapiel Blur či Gorillaz Damonom Albarnom, ktorý v pondelok opäť zverejnil pozitívnou energiou sršiacu skladbu Heavy Seas Of Love. Na jej tvorbe sa podieľal aj Brian Eno, ktorý do nej prispel aj vokálmi. Ide už o štvrtý singel z očakávanej sólovky Everyday Robots, ktorý 46-ročný hudobník plánuje vydať 28. apríla.

Albarn pieseň pôvodne zverejnil už v januári na podporu filmárskeho projektu Genero.tv, no neskôr ju z internetu stiahol a oficiálne ju znovu predstavil až teraz, pričom ako singel by mala pieseň vyjsť deň pred albumom. Z novej platne už spevák a skladateľ predstavil single Everyday Robots, Lonely Press Play a Hollow Ponds. Na albume okrem iných pracovali aj Richard Russell či Natasha Khan.  


Omnoho temnejšia je novinka, ktorú tento týždeň spolu s videoklipom predstavil talentovaný mladík Jake Bugg. Skladba Messed Up Kids (niečo ako "pošahané decká") je súčasťou rovnomenného EP, ktoré vyjde 12. mája v rámci tohtoročného Record Store Day a bude obsahovať aj piesne A Change In The Air, Strange Creatures a The Odds. Súčasťou čiernobieleho klipu je aj rozprávanie speváka o mladých ľuďoch, ktorí majú problém zaradiť sa do spoločnosti a uživiť sa.


Obrovským objavom britskej scény je aj 21-ročný spevák Sam Smith, ktorý v utorok na BBC Radio 1 odpremiéroval novinku Stay With Me a krátko na to ju zverejnil aj na internete. Pieseň bude súčasťou jeho očakávaného debutového albumu In The Lonely Hour, ktorý vyjde 26. mája. Viac o spevákovi


Zdroj: SITA (Nme.com), Digitalspy.co.uk
Foto: Facebook.com/Damonalbarnofficial

Súvisiaci interpreti: Damon Albarn, Jake Bugg