Je to neuveriteľné, ale kapela Inekafe čoskoro vstúpi už do tretej dekády svojej existencie. Pri tejto príležitosti v decembri 2014 vydala nový album a prvé mesiace tohto roka trávi na veľkom narodeninovom turné s názvom 20 rokov Nevhodní EU tour 2015, ktoré zakončí už o pár dní domácim koncertom v Bratislave.

Skupina Inekafe síce vznikla až v druhej polovici roka 1995, no oslavy 20. výročia partia okolo Vratka Rohoňa odštartovala už v januári. Krátko po vydaní siedmeho albumu Nevhodný typ pre svojich priaznivcov, ktorí napriek viacerým zmenám v zostave kapely patria k najvernejším na scéne, pripravila viac než dvojmesačnú šnúru koncertov s prívlastkom európska. 20 rokov Nevhodní EU tour 2015 odštartovalo uprostred januára v Žiline a následne kapela precestovala Slovensko, navštívila Česko, Poľsko, Srbsko, Veľkú Britániu aj Írsko.

V sobotu 28. marca kapela ukončí turné koncertom v Bratislave v klube Ateliér Babylon, ktorý je už dlhší čas beznádejne vypredaný. Bodku za oslavami sa preto skupina rozhodla dať aj formou špeciálneho darčeka pre fanúšikov, ktorí sa na koncert nedostanú. Je ním priamy prenos Ateliéru Babylon, ktorý prinesie Clubstreamer.eu v spolupráci s Hudba.sk. Live stream bude prebiehať na oboch portáloch súčasne, samozrejme budeme radi, ak si ho pozriete práve u nás. V sobotu ráno zverejníme článok, v ktorom večer nájdete player s live streamom.

Inekafe - live stream z Ateliéru Babylon Zdroj: PR / Club Streamer

Prečítajte si tiež:

Vratko z Inekafe: "Vždy budeme mať len toľko demokracie, koľko sami unesieme"

Naivita aj zrelé názory: Nevhodný typ ukazuje trochu Iné Kafe


Priamy prenos z Inekafe bude zdarma

Projekt Club Streamer je novinka na slovenskom hudobnom trhu, založená na báze crowdfundingu. Autori projektu si kladú za cieľ priniesť jednou ranou úžitok fanúšikom dobrej hudby i samotným kapelám. Oficiálnu prevádzku projekt odštartoval 7. marca priamym prenosom z bratislavského koncertu a krstu skupiny Chiki Liki Tu-a. Testovaciu prevádzku portálu, trvajúcu pol druha roka, podporili streamami svojich koncertov kapely ako Horkýže Slíže, Para, Slobodná Európa, Billy Barman a mnohé ďalšie.

"Club Streamer je projekt v našich zemepisných šírkach unikátny. Milovníkom dobrej hudby bude na pravidelnej báze prinášať živé prenosy kultúrnych podujatí, predovšetkým koncertov. Chceme tak sprostredkovať najmä koncerty v reálnom čase ale i archív koncertov fanúšikom, ktorí často nemajú možnosť vidieť svoje obľúbené kapely naživo priamo na mieste koncertu. Preto sme sa rozhodli priniesť koncerty k fanúšikom domov," vysvetľuje jeden zo zakladateľov Club Streameru Braňo Chlpík zo spoločnosti FilmFrame.

Nový projekt svojimi prenosmi poteší nielen fanúšikov hudby. Jeho fungovanie je nastavené tak, aby svojou činnosťou v prvom rade finančne podporil kapely, ktoré sa rozhodnú pre live stream svojho koncertu. "Tento u nás novátorský koncept je založený na báze crowdfundingu, keďže každý stream je spoplatnený symbolickou sumou (väčšinou 0,99 Eur) a prevažnú väčšinu, t.j. 60-70% z vyzbieraných peňazí odovzdávame kapele," vysvetľuje systém podpory hudobníkov manažment projektu. "Z vyzbieraného zostatku sa uhradia náklady na prenosovú techniku, štáb, internetovú infraštruktúru, IT support, marketing  a podobne. Kapela po koncerte dostane k dispozícii okrem vyzbieraných tržieb aj VIDEO materiál, teda záznam vystúpenia, ktorý môže použiť pre svoju vlastnú propagáciu," dodáva Braňo Chlpík.

Práve koncert Inekafe je však výnimočný v tom, že bude odvysielaný bez poplatkov. Sledovať ho môžete v sobotu 28. marca od 21:30 na Hudba.sk alebo na stránke služby Club Streamer.

Program najbližsích prenosov Club Streameru:

28. 3. - Inekafe 
25. 4. - The Paranoid
9. 5. - The Lurkers (UK)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Súvisiaci interpreti: Inekafe