Ubehli iba tri mesiace, odkedy Kontrafakt zverejnil snímku Kým neskapem zachytávajúcu turné k albumu Navždy, a už Rytmus propaguje ďalší film. Ten bude niesť názov Sídliskový sen a znova pôjde o dokument, tentoraz však zameraný predovšetkým na samotného Rytmusa a jeho cestu k sláve.

Sídliskový sen je časozberný dokument, ktorý uplynulých osem rokov pripravoval režisér Miro Drobný. Snímka sa do kín dostane síce až 20. augusta, no Rytmus k nej už teraz predstavil 90-sekundový teaser s archívnymi zábermi od detstva až po začiatky Konktrafaktu.

Prečítajte si: Prepad na pódiu jak pán: Rytmus mal na koncerte kurióznu nehodu

Rytmus - Sídliskový sen

V pondelok oficiálne vyšlo nové EP formácie AMO, o ktorom sme písali už pred týždňom. Medzitým kapela zverejnila aj videoklip k titulnej skladbe Analog Architekt. Celkovo nahrávka obsahuje šesť skladieb, ktorých charakteristickými črtami sú výraznejšia muzikálnosť, minimum postprodukčných úprav a otvorenosť rôznorodým hudobným žánrom, ktorej výsledkom je zaujímavá kombinácia hip-hopu, jazzu, soulu a funku. Zároveň sú známe už aj termíny a miesta koncertného turné.

Čítajte viac: AMO vydáva novinku Analog Architekt, ktorá vás očarí svojou muzikálnosťou

AMO - Analog Architekt

O vskutku netradičnú spoluprácu sa postarali Kaidžas a Strapo, ktorí nahrali skladbu s názvom 24k. Tú produkoval Creame, pričom k tracku vzniklo v rámci dokumentárnej série Ja Som Hip Hop aj jednoduché video.

Kaidžas & Strapo - 24k

Gleb momentálne pripravuje nové EP, na ktorom by sa mali nachádzať aj skladby Enigma a Garáž. Práve tie totiž teraz tento mladý rapper predstavil spoločne v jednom klipe. Enigmu produkoval Komander Ground, druhú menovanú zas Anthony Donutt.

Gleb - Enigma / Garáž

Pil C sa na hudobnej scéne nepohybuje ešte ani rok, no za ten čas už vypustil von viacero skladieb. Najnovšie zverejnil track Peroxid, ktorý produkoval Special Beatz.

Pil C - Peroxid

Poslednú tohtotýždňovú novinku z domácej scény má na svedomí kapela Slow Flow, ktorá momentálne finišuje práce na svojom debutovom albume. Na ňom sa bude nachádzať aj vec 10xFlow, ktorú sa dostala von priamo s videom.

Slow Flow - 10xFlow

A teraz sa už presuňme na druhú stranu Atlantiku, a to konkrétne do Kalifornie. Snoop Dogg totiž krátko po zverejnení skladby Peaches N Cream s hosťujúcim Charliem Wilsonom predstavil aj sprievodný klip. Track je prvým singlom z albumu Bush, ktorý kompletne produkoval Pharrell Williams. Novinka vyjde už 12. mája.

Snoop Dogg feat. Charlie Wilson - Peaches N Cream

Nové video má aj J. Cole, ktorý koncom minulého roka vypustil štúdiovku 2014 Forest Hills Drive. Na nej nájdete aj track G.O.M.D., ktorý si Cole aj sám produkoval. A práve táto skladba sa najnovšie dočkala vizuálu.

J. Cole - G.O.M.D.

Už len necelý týždeň nás delí od vydania nového Ludacrisovho albumu Ludaversal. Jeho autor preto vypúšťa von jednu skladbu za druhou, pričom najnovšie sme tak mali možnosť počuť vec Charge It To The Rap Game, ktorú produkoval !llmind.

Ludacris - Charge It To The Rap Game

V rovnaký deň (31. marca) ako Ludacris vydá nový album aj Wale. Jeho štvrtá sólovka ponesie záujímavý názov The Album About Nothing, pričom ako single z nej zatiaľ vyšli skladby The Body a The Matrimony. Najnovšie Wale predstavil aj track Summer League, v ktorom hosťujú Kanye West & Ty Dolla $ign, no túto skladbu na spomínanom albume nenájdete.

Wale feat. Kanye West & Ty Dolla $ign - Summer League

Naopak, Action Bronson má už svoj nový album Mr. Wonderful niekoľko dní vonku, pričom pri tejto príležitosti vypustil aj ďalší klip. Tentoraz prišiel na rad track Baby Blue, v ktorom hosťuje Chance The Rapper. Video vyšlo ako súčasť prvej vlny The Youtube Music Awards 2015 Show.

Action Bronson feat. Chance The Rapper - Baby Blue

Yelawolf o necelý mesiac vydá album Love Story, z ktorého sme už mohli počuť niekoľko ukážok. Tou najnovšou sa stala skladba American You, v ktorej Yela viac spieva než rapuje.

Yelawolf - American You

Sean Price síce žiaden nový album neavizoval, no to mu nebráni, aby z času na čas vypustil do sveta nové skladby. Najnovšie to potvrdil trackom s veľmi trefným názvom 4 No Reason. Okrem toho sa dostal von aj remix Seanovej nedávnej spolupráce s Havocom s názvom Anderson Silva, o ktorý sa postaral Benja Styles.

Sean Price - 4 No Reason

Sean Price feat. Havoc - Anderson Silva (Benja Styles Remix)

Činil sa aj Black Milk, Seanov "kolega" z Random Axe. Ten krátko pred štartom svojho amerického turné s názvom Play Like Hell vypustil nový track I Guess.

Black Milk - I Guess

Ka a producent Preservation momentálne pripravujú spoločný projekt s názvom Days With Dr. Yen Lo. Z neho teraz prostredníctvom videa predstavili temný track Day 3.

Ka & Preservation - Day 3

Emilio Rojas plánuje tento rok vydať nový album Life Got In The Way. Prvým singlom z neho sa stala skladba Nada s hosťujúcim Joellom Ortizom, ktorá sa už dočkala aj videa.

Emilio Rojas feat. Joell Ortiz - Nada

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Youtube / Facebook.com/Rytmusjepan

Súvisiaci interpreti: Rytmus, Snoop Dogg