Priekopníci orientálneho metalu Orphaned Land sú na scéne už tri desaťročia. Okrúhle výročie oslávia na turné, ktoré malo začať už skôr, no kvôli pandémii odštartuje až v novembri. V Prahe a Bratislave sa kapela namiesto pôvodných tohtoročných aprílových, resp. decembrových termínov predstaví 28. a 29. marca 2022.

Orphaned Land vydali doposiaľ osem albumov, dve live DVD a odohrali veľké množstvo koncertov po celom svete. Do povedomia fanúšikov na celom svete vďaka prelomovému albumu Mabool z roku 2004. Ich posledný album Unsung Prophets and Dead Messiahs z roku 2018 zaznamenal opäť veľký úspech a potvrdil stabilné postavenie kapely na svetovej hudobnej scéne. 

Izraelčania sa tešia obrovskej popularite aj v arabských a moslimských krajinách, nakoľko sa snažia šíriť posolstvo mieru na Blízkom východe a vo svete vôbec. Svojou hudbou a textami spájajú ľudí bez rozdielu rasy a stierajú hranice medzi náboženstvami. Ich odkaz pre všetkých je jasný: ľudia by mali byť súdení podľa toho, aké majú srdce a podľa vnútornej úprimnosti, a nie podľa ich náboženského presvedčenia. Vo svojej hudbe kombinujú prvky heavy a progresívneho metalu s orientálnou, arabskou hudbou a s prvkami tradičnej izraelskej hudby.


Ich koncerty nie sú len silným hudobným zážitkom, ale majú tiež duchovný rozmer. Ten prináša svojimi posolstvami a charizmatickým prejavom najmä líder skupiny Kobi Farhi. Ako špeciálni hostia v Prahe a Bratislave vystúpia švajčiarska progresívno-rocková kapela Dead Venus a islandská progresívno-metalová kapela Ring of Gyges. Ako lokálny support sa predstavia česká power-metalová kapela Symphonity (Praha) a slovenská symphonic-metalová kapela Sinners Moon (Bratislava).

Pražský koncert sa uskutoční 28. marca 2022 v klube Nová Chmelnica a bratislavský 29. marca 2022 v bratislavskom Randal Clube. Príďte osláviť s priekopníkmi orientálneho metalu ich 30. výročie a zažite nezabudnuteľnú šou plnú najväčších hitov tejto legendy!

Vstupenky sú predaji online na stránkach Predpredaj.sk a Předprodej.cz a fyzicky vo všetkých pobočkách Slovak Telekomu a českého T-Mobile.


Hlavný mediálny partner koncertu: Rock Hard Slovakia

Mediálni partneri:
Headbanger_FM, Musicgate.cz, Prorocker.sk, Music–zone.eu, Valhalla, Citylife.sk, Fobiazine.cz, Orbis metallum, Free Metal Promotion, Slovak Metal Army, Metalexpress, Stormbringer, Perun.hr, Metal-mania.sk a Musicgate.cz, Metal Forever, Metal Man.

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/OrphanedLandOfficial