Český umelec Igor Orozovič, ktorý je známy predovšetkým ako divadelný a filmový herec, sa pod muzikantskou značkou Igor Ozorovič & Co vydáva na hudobnú dráhu. Do svojich piesní vkladá kvalitnú poéziu s nadhľadom a primiešava k nej i temnejšie tóny, testosterón, elektroniku a erotiku. Ako prvú predstavil skladbu Náušnice.


Igor Orozovič
v piesni Náušnice balansuje medzi niekoľkými žánrami, z ktorých vo svojej tvorbe vychádza. Ich šansónové ladenie korení popom, ľahkým jazzom a farebnou škálou jemnej alternatívy. Nechce však ustrnúť v jednom žánri a v každej piesni mu ide hlavne o jej zmysel a energiu, ktorú má odovzdať, pričom mu záleží na dokonalom prepojení textu a hudby. Hravý text Náušnic je inšpirovaný situáciou, kedy muž v posteli nachádza zabudnuté náušnice svojich mileniek, v ktorých ligote sa mu odrážajú skutočné príbehy stratených lások. Singel nahral v produkcii klávesáka Jana Aleša, s ktorým spolupracuje aj pri uvádzaní muzikálu Davida Bowieho Lazarus.


"V klipe účinkuje celá plejáda krásnych žien na čele s charizmatickou modelkou Denisou Krškovou. Dlho sme hľadali tú správnu femme fatale, než sme ju našli. Denisou to ale len začína, pretože náušníc je v piesni viac, musí byť teda i viac dievčat. Medzi ďalšími kráskami sú performerka Viah, flautistka Kristýna Farag a herečky Jana Pidrmanová, Kamila Trnková a Veronika Lazorčáková, ktorá so mnou pieseň spieva. Prial som si, aby celý klip pôsobil ako oslava ženskej krásy a mileneckej lásky. Taká hravosť ako od Serge Gainsbourga. Mám dojem, že to táto doba zase trochu potrebuje," hovorí Igor Orozovič.

Igor Ozorovič & Co odštartuje svoj koncertný program s názvom Když chlap svléká tmu 13. a 14. apríla v pražskej La Fabrike. Časť Orozovičovej kapely tvoria muzikanti odkojení rockom a blues – Michal Rákosník, Marcus Jurkovič a Jan Timiopulos. Jazzovým saxofónom prispeje Martin Forst a klavírom Zdeněk Dočekal. Dôležitou súčasťou kapely je vokalistka Kristýna Farag, ktorá tiež ovláda priečnu flautu. Špeciálnym hosťom, ktorý sa zapojí do niektorých koncertných vystúpení, bude herečka a speváčka Veronika Lazorčáková.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z vydavateľstva Supraphon. Text správy sme upravili.