Jedna z najlepších slovenských koncertných kapiel dnes a zajtra ukončí turné, ktoré je najväčším v jej histórii. Posledný koncert odohrá na domácej pôde, v bratislavskom Ateliéri Babylon. Koncert bude výnimočný aj tým, že na ňom predkapela Bad Karma Boy, ktorá patrí medzi najsľubnejšie objavy na scéne, pokrstí svoj debutový album.

Skupina Para v rámci svojej šnúry s názvom Menšina Tour za necelý mesiac krížom-krážom precestovala celé Slovensko. O tom, že novinky z minuloročného albumu Menšina naživo šľapú rovnako dobre ako staré hity, sa presvedčil v Košiciach náš redaktor Marek Danko (reportáž). Na vlastné oči a uši to v hustej klubovej atmosfére môžu zažiť ešte fanúšikovia v trenčianskom Piano Clube (26.4.) a v spomínanom Ateliéri Babylon (27.4.). Posledné lístky na oba koncerty sú v predaji prostredníctvom služby Predpredaj.sk.

Špecialitou bratislavského koncertu bude krst albumu Bad Karma Boy. Mladá kapela, ktorej lídrom je člen skupiny Para Juraj "Medveď" Marikovič, si v rámci Menšina Tour zahrala aj v Nitre, Malackách, Partizánskom, Banskej Bystrici, Poprade, Košiciach a Hruštíne. Na bratislavskom koncerte si sľubný debut (recenzia) prvýkrát budete môcť zakúpiť nielen na CD, ale aj na vinyle.

Okrem Medveďa tvoria kapelu Adela Tihláriková a Peter Hrabě. Tradičný základ gitara, basa, bicie dopĺňa klavír a hammond a na debutovom albume aj mnoho akustických nástrojov vďaka hosťom ako Dalibor Stroon Kocian (vibrafon), Jonatán Pastirčák (violončelo), Andrej Jóbus (drumbľa) a ďalším.

Záver Menšina Tour:

26. 4. - Trenčín, Piano Club (+Moja Reč, Sendrejovci) - predpredaj
27. 4. - Bratislava, Ateliér Babylon (+Bad Karma Boy, krst albumu) - predpredaj


Zdroj: Hudba.sk, BKB
Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Para