Na svetlo sveta sa postupne dostávajú skladby z najočakávanejšieho soundtracku roka, ktorý vychádza na podporu filmu Veľký Gatsby. V posledných dňoch svoje nové piesne, nahraté špeciálne pre tento film, predstavila aj anglická skupina The xx a americká speváčka Lana Del Rey.

The xx prispeli na soundtrack piesňou Together, Lana Del Rey začiatkom týždňa zverejnila pieseň Young & Beautiful. Pár dní pred nimi odpremiérovala svoju novinku Over the Love aj kapela Florence and The Machine.


Lana Del Rey - Young & Beautiful

Florence and the Machine - Over the Love

Na soundtracku budú okrem spomínaných tiež skladby od dvojice Beyoncé a André 3000 (Back To Black), Emeli Sandé a Bryan Ferry Orchestra (Crazy in Love), Jacka Whitea (Love Is Blindness), Gotyeho (Hearts a Mess) alebo will.i.ama (Bang Bang). Výkonným producentom hudby k filmu je manžel Beyoncé, raper Jay-Z, ktorý na soundtrack prispel skladbou 100 dollar Bill. Na základnej verzii soundtracku bude 14 skladieb, sieť Target bude ponúkať aj špeciálnu edíciu so 17 piesňami.

Všetky doposiaľ zverejnené piesne vyvolali nemalý ohlas, no najväčší záujem vyvoláva spomínaný cover Back to Black od Amy Winehouse v podaní Beyoncé a André 3000 z dua Outkast. Dvojica totiž nahrala výrazne odlišnú verziu od originálu a objavili sa falošné správy, že otec britskej speváčky, Mitch Winehouse, je nespokojný s výsledkom. Dokonca vraj tvrdil, že na nahratie a vydanie coververzie nikdy nedal súhlas. Tieto vyjadrenia však tento týždeň dementoval. "Páči sa mi cover od Beyoncé, nemám s ním problém," napísal na Twitteri po tom, ako sa v médiách objavili nepravé vyjadrenia.

Vypočujte si ukážku z coveru:


Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/lanadelrey

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey, The xx