Anglická indierocková kapela Florence and the Machine zverejnila video k piesni Third Eye. V novinke sa 29-ročná speváčka skupiny Florence Welch predstavila po boku niekoľkých mužov aj ako tanečnica.

Video je súčasťou takmer 50-minútového filmu The Odyssey, ktorý nakrútil režisér Vincent Haycock. Snímku tvoria aj klipy k iným piesňam Florence and the Machine z albumu How Big, How Blue, How Beautiful (2015). Film je v plnej dĺžke prístupný na oficiálnej webstránke kapely florenceandthemachine.net.

"Toto je finále veľmi osobného projektu, ktorý vzišiel z konverzácie, ktorú som mala s Vincentom v Chateau Marmont asi pred rokom a pol, keď som písala album. Hovorila som mu o tej nahrávke a o rozchode pripomínajúcom autohaváriu, ktorý som zažívala. O vrcholoch a pádoch lásky aj koncertovania, o tom, ako som cítila, že veci nemám pod kontrolou, o očistnej sile zlomeného srdca a o tom, ako som sa pokúšala zmeniť a byť slobodnou. Vtedy sme sa rozhodli, že to všetko prerozprávame v jednom diele. Že zrekonštruujeme tú skúsenosť, znovu ju vytvoríme a možno ju nejakým spôsobom lepšie pochopím a zaženiem všetko zlé. A tak začala Veľká Modrá Odysea," napísala Florence Welch v Q&A rozhovore s fanúšikmi pri príležitosti zverejnenia filmu.


Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. O dva roky neskôr si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs, s ktorým ovládla britský hudobný rebríček. Za štúdiovku dostala kapela BRIT Award v kategórii Album roka. Okrem toho nahrávku nominovali na prestížnu Mercury Prize. V roku 2010 sa dostala na trh ako 2CD pod názvom Between Two Lungs, kde pôvodný tracklist doplnili o živé verzie skladieb, remixy a ďalší bonusový materiál.

Na úspech debutu nadviazali druhou štúdiovkou Ceremonials obsahujúcou skladby ako What The Water Gave Me, Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go, Spectrum (Say My Name) a Lover To Lover. Vlani vydali spomínaný album How Big, How Blue, How Beautiful, ktorý taktiež nominovali na Mercury Prize. Kapela si počas kariéry vyslúžila sedem nominácií na Grammy.

Zdroj: SITA (Nme.com, Florenceandthemachine.net, archív)
Foto: Robert Altman/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine