Českého speváka Karla Gotta opäť sužujú zdravotné problémy. Umelec, ktorý leží s virózou, musel odrieknuť aj účasť na avizovanom koncerte s názvom Česko-slovenský večer, ktorý sa bude konať pri príležitosti 100. výročia vzniku niekdajšieho Československa 1. mája v košickej Steel Aréne.

Internetové vydanie českého denníka Blesk informovalo v stredu s odvolaním sa na spevákovu hovorkyňu Anetu Stolzovú, že Karel Gott zostáva v domácom liečení. Pre virózu však musel zrušiť kompletný pracovný program pre nadchádzajúce dni. Gotta sužovala viróza naposledy vo februári, keď si jeho zdravotný stav vyžiadal dočasnú hospitalizáciu. 

Karla Gotta na koncerte s názvom Česko-slovenský večer v košickej Steel Aréne nahradia známe tváre českej hudobnej scény, spevák Josef Laufer a speváčka Marie Rottrová s orchestrom Dalibora Kaprasa. TASR informoval promotér koncertu Ľuboš Ševčík. Na podujatí tiež vystúpia už avizovaní umelci Marika Gombitová a Ondrej Kandráč so skupinou Kandráčovci. 

Mnohonásobný Český slávik by sa mal najbližšie predstaviť slovenským fanúšikom v máji v Banskej Bystrici a v júni na festivale Legendy v areáli letiska Prievidza, kde vystúpia tiež AlphavilleChris Norman či Olympic. Bratislavská verzia koncertu Česko-slovenský večer sa bude konať 15. septembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde by sa mala predstaviť plánovaná zostava hostí - Karel Gott, Marika Gombitová a Ondrej Kandráč s Kandráčovcami.


Zdroj: TASR/Hudba.sk
Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Karel Gott