Americký spevák Bruce Springsteen vydá po piatich rokoch nový album s názvom Western Stars. Novinka sa dostane na trh 14. júna. Muzikant predstavil aj prvý singel z neho Hello Sunshine spolu s lyric videom. Štúdiovka ponúkne celkovo 13 skladieb.

Podľa tlačovej správy sú piesne na albume Western Stars inšpirované "popovými nahrávkami z konca 60. a začiatku 70. rokov z južnej Kalifornie". "Tento album je návratom k mojim sólovým nahrávkam s rozsiahlymi filmovými orchestrálnymi úpravami," vraví Bruce Springsteen. "Je to klenotnica melodií," dodáva. 

Kolekcia Western Stars zahŕňa širokú škálu amerických tém, od diaľnic po púšte, od izolácie ku komunite, ale hlavne sa zameriava na stálosť domova a nádeje. Všetky piesne na album napísal sám Bruce Springsteen.


Na produkcii sa podieľal hudobník spolu s Ronom Aniellom. Ruku k dielu pridali aj Jon Brion, Patti Scialfa, ktorá prispela vokálmi do štyroch skladieb, David Sancious, Charlie Giordano alebo Soozie TyrellAranžmány obohatila viac ako dvadsiatka ďalších muzikantov. 

Tracklist albumu Bruce Springsteen - Western Stars:

1. Hitch Hikin’
2. The Wayfarer
3. Tucson Train
4. Western Stars
5. Sleepy Joe’s Café
6. Drive Fast (The Stuntman)
7. Chasin’ Wild Horses
8. Sundown
9. Somewhere North of Nashville
10. Stones
11. There Goes My Miracle
12. Hello Sunshine
13. Moonlight Motel


Zdroj: SITA (pitchfork.com)+TS Sony Music
Foto: facebook.com/brucespringsteen

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen