Už len pár dní a famózni Jaga Jazzist opäť vystúpia v Bratislave. Uprostred prác na novom albume sa rozhodli pripraviť špeciálny retrospektívny setlist postavený najmä na staršej tvorbe siahajúcej až k oceňovanému druhému albumu A Livingroom Hush. Ten vyšiel pred 18 rokmi a spravil s elektro-jazzového orchestra medzinárodnú senzáciu.

"Konečne sme sa dostali k tomu, že skladáme a nahrávame novú hudbu. Keďže chceme dokončiť nový album, tento rok nehráme až toľko koncertov. Z tých nových vecí u vás ešte nebudeme hrať nič, to si necháme na inokedy. Skôr vytiahneme nejaké staršie veci. Opäť sa chystáme oprášiť náš dávny album A Livingroom Hush z roku 2001. Tak možno z neho zaznie niečo aj u vás. Nechajte sa prekvapiť," hovorí kapelník, multiinštrumentalista a skladateľ Lars Horntveth, zakladajúci člen Jaga Jazzist.


Deväťčlenný nórsky fenomén hrá hudbu, ktorá sa nedá ohraničiť jedným žánrom. V ich tvorbe sa mieša jazz s elektronickou hudbou, post-rockom či ambientom. Jedno je však isté - oba ich koncerty, ktoré sme mali v minulosti možnosť na Slovensku vidieť, boli mimoriadnym hudobným zážitkom so skvelou odozvou publika, na ktoré sa už severania veľmi tešia. 

"Keď sme u vás hrali naposledy, tak to bolo úžasné (reportáž). Ale obzvlášť dobre si pamätám na ten prvýkrát na Slovensku. Hrali sme na festivale (Hodokvas, pozn. red.), na ktorom vtedy hral aj Iggy Pop. A nestihli nám doraziť nástroje. Tak sme museli veľmi rýchlo zariadiť, aby sme sa dostali k nejakým iným nástrojom. Ale ten koncert bol nezabudnuteľný. Keď sme dohrali, reakcia publika bolá úžasná. Nevedeli prestať tlieskať a kričať. Veľmi dobre sme sa tam cítili," dodal Lars Horntveth.

Jaga Jazzist vystúpia v pondelok 29. apríla v Majestic Music Clube v Bratislave. Koncert sa začne o 20:00. "Prípravy sú už v plnom prúde, napokon, už o pár dní to vypukne. Lepší štart do týždňa ako koncertom Jaga Jazzist si neviem predstaviť," teší sa Marián Hotový zo spoločnosti Czechoslovak Music Factory, ktorá tento koncert prináša. Všetky podrobnosti nájdete na stránkach organizátora www.csmf.sk a na Facebook evente.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Anthony P. Huus

Súvisiaci interpreti: Jaga Jazzist