V nedeľu 23. apríla predstavila vokálna skupina For You Acapella svoj nový album Hello pred vypredaným kultúrnym domov v Tvrdošovciach. Skupina turné odštartovala v rodnej obci dvoch členov – Katalin a Luciusa. Na koncerte zazneli známe svetové hity, no najmä autorská tvorba, ktorú skupina prezentuje aj na novom albume. Nechýbala najnovšia autorská skladba Luciusa s názvom I’ll Find You.

"V rámci Hello Tour si na koncerty pozývame aj hosťujúcich umelcov a naše pozvanie do Tvrdošoviec prijali Emil Esso Smoliga - bývalý beatboxer skupiny For You a tanečná skupina Liu ́s Ladies," hovorí Lucius, ktorý má korene v Tvrdošovciach. Vyvrcholenie večera nastalo krstom nového albumu, ktorý skupina symbolicky pokrstí na každej zastávke turné Hello Tour. Krstnými rodičmi v Tvrdošoviach sa stali starosta obce Marián Tóth a Luciusova stará mama Zuzana. Práve jej členovia skupiny For You vďačia za objavenie speváka Luciusa. Koncert v Tvrdošovciach bol spojený aj s autogramiádou nového albumu.

"Veľmi ma teší, že som sa stala súčasťou For You práve v čase kedy sa plánovalo prvé turné For You a nahrávanie CD Hello. Je to pre mňa obzvlášť emotívna záležitosť, keďže toto CD je moja prvotina a pod túto prácu sa môžem hrdo podpísať aj ja. Koncert, s ktorým sme turné odštartovali dopadol nad očakávania. Energia a čas, ktorý sme do turné vložili sa nám vrátili v pozitívnom slova zmysle. Atmosféru nevytvára len umelec ale aj samotný poslucháč a keďže máme prajných fanúšikov, ja sa už teraz teším na nadchádzajúce koncerty," hovorí o turné speváčka Pavlína.

For You už o pár dní predstaví album aj v Dunajskej Strede, kde sa ako hosť predstaví operné zoskupenie Opera Trio, s ktorým skupina spolupracovala v šou Česko Slovensko má talent. Fanúšikov čakajú zaujímaví hostia aj v iných mestách, napríklad v Bratislave a Brne sa predstaví slovenský spevák a skladateľ Martin Harich, s ktorým si skupina zaspieva ich
spoločnú pieseň Right Beside You.

For You Acapella – Hello Tour 2023

27.4. Dunajská Streda – MSKS Benedeka Csaplára
10.5. Bratislava – Dom kultúry Ružinov - vstupenky na Predpredaj.sk
11.5. Brno – Metro Music Bar
17.5. Žilina – Smer Klub 77 - vstupenky na Predpredaj.sk
1.6. Košice – FUGA – Kultúrne centrum kresťanov (Presunutý koncert z 20.4.)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Andrej Mann.