Novozélandská speváčka Lorde skritizovala svoj hit Royals, ktorý je podľa jej slov hrozný a katastrofálny. Sedemnásťročná rodáčka z Aucklandu pritom za túto skladbu získala viaceré ocenenia vrátane dvoch Grammy. Okrem toho má na konte aj Brit Award v kategórii Medzinárodná interpretka.

"Počúvam všetky coververzie, ktoré ľudia nahrali, okrem môjho originálu. Uvedomujem si, že to znie hrozne, no tá skladba znie ako zvonenie na mobilný telefón z roku 2006. Ani jedna melódia nie je dobrá. Je to katastrofa, jednoducho hrozné. Ale z nejakého dôvodu, v kontexte spôsobu, ako som ho vydala, to fungovalo," vyhlásila Lorde v rozhovore pre novozélandské rádio The Edge.


Lorde, vlastným menom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, dobyla vlani v októbri so spomínanou skladbou Royals americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Vo veku 16 rokov a 11 mesiacov sa tak stala najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo tohto rebríčka od 14. novembra 1987, keď v Billboarde triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now.

Mladá speváčka sa okrem toho stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý spomínaný rebríček dobyl ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na speváčkinom debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na jej debutovom albume Pure Heroine (2013).

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Lorde