Prípravu na štyri exkluzívne halové koncerty pod názvom Road to Abbey Road, ktorá sa uskutočnia na jeseň v Prahe, Ostrave, Bratislave a Košiciach, berie Miro Žbirka veľmi vážne. S medzinárodnou kapelou intenzívne skúša striedavo v Londýne a Prahe. Pozrite si dve videá, ktorá zachytávajú atmosféru skúšok medzinárodnej kapely.

Spevákovu skupinu, ktorú tvoria Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman, Aleš Zenkl a Kryštof Mašek, doplnia na špeciálnom turné producent zo štúdia Abbey Road Rob Cass, gitarista Pearse MacIntyre, hviezdny bubeník Blair Cunningham. Všetci traja sa totiž podieľali na Žbirkovom minuloročnom albume Miro, ktorého anglickú časť otextoval spolupracovník legendárnej skupiny Cream Pete Brown.

"Veľmi ma potešilo, že Blair Cunningham, ktorý hral s Paulom McCartneym a mnohými ďalšími, prišiel na skúšku dokonale pripravený. Bola radosť sledovať, ako hrá skladby z nového albumu Miro, ale aj skladby Zažni, či Múr našich lások, ktorá sa mu veľmi páčila, aj keď z nej nerozumel ani slovo. Sústredene spoločne s kapelou pracujeme na tom, aby sme divákom čo najlepšie zahrali skladby, ktoré sprevádzali moju hudobnú cestu až do legendárneho štúdia Abbey Road. Veľmi sa na to teším, ďakujem za veľký záujem... a sľubujem, že aj pridáme," povedal s typickým humorom Miro Žbirka.

Možno tým narážal na fakt, že už štyri mesiace pred začiatkom turné Road to Abbey Road je bratislavský koncert (20.9.) definitívne vypredaný. Rýchlo sa míňajú aj lístky na koncert v Košiciach (22.9.), v predaji zostáva už len zopár miest na sedenie na ploche a na tribúnach. Zatiaľ nie je isté, či sa organizátori rozhodnú v týchto mestách usporiadať ďalšie koncerty, no nebolo by to veľkým prekvapením. Podobne sa vďaka veľkému záujmu postupne rozširoval napríklad aj počet koncertov IMT Smile s Lúčnicou.

Videá zo skúšok medzinárodnej zostavy Mira Žbirku:


Na štyroch exkluzívnych koncertoch v Prahe (16.9.), Ostrave (18.9.), Bratislave (20.9.) a Košiciach (22.9.) si na veľkom pódiu so scénou, ktorá bude pripomínať jedinečnú atmosféru štúdia Abbey Road, Meky po rokoch opäť zaspieva aj s Marikou Gombitovou. Celý program sa 29. októbra presunie do Londýna, kde sa turné Road to Abbey Road symbolicky uzavrie. 

Mohlo by vás zaujímať: Miro Žbirka má nový klip aj fotky s Marikou Gombitovou

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša. Viac sa dozviete na stránkach www.roadtoabbeyroad.sk, www.zbirka.cz a www.facebook.com/MiroZbirka.

Foto: SITA/Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka