Slovenský spevák Lukáš Adamec plánuje čoskoro vydať svoj prvý sólový album. „Momentálne mám tri kapely a s jednou z nich vydávam onedlho nový album. V júni vyjde. Pred jeho vydaním chcem dať von ešte singel,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

Novinka podľa jeho slov nebude mať žiadny špeciálny názov. "Je to môj prvý sólový album, takže myslím, že názov ani nepotrebuje," poznamenal spevák, ktorý na štúdiovku plánuje zaradiť nielen rockové pesničky.

"Mňa síce ľudia evidujú ako rockera, no tento album bude trošku iný. Budú tam, samozrejme, aj rockové a živšie veci, ale nebude to položené len do tohto smeru. Fanúšikovia tam nájdu aj také akustickejšie veci, všetko to bude živá hraná hudba, rock, pop, folk... Taký príjemný mix," uviedol Lukáš Adamec.

Po boku mladého interpreta sa na albume objavia mnohí známi hudobníci. "V pesničkách mi hosťujú mnohí známi ľudia, Marián Čekovský a Zoli Sallai na klavíri, Peťo Bič na gitare, Gapa na saxofóne a veľa ďalších. Budú tam aj sláky a trubka. Muzikantsky je to výborné, ľudsky tiež, všetci sme kamoši a je to tam cítiť. Každý dal do toho svoje srdiečko," poznamenal 30-ročný Košičan, ktorý má okrem príprav albumu rozrobených ešte niekoľko projektov.

S Horskou chatou funguje stále. Spieva aj so Švidraňovou 

"Hrám ešte s Horskou chatou, s nimi sme vydali zas album pred rokom a pred polrokom sme mali turné a venujem sa ešte projektu Pops, v ktorom spievam s Barborou Švidraňovou. Tam ideme čisto prebraté veci a chceme dať onedlho tiež von singel aj s videoklipom. Okrem toho stále moderujem v Rádiu Anténa Rock, mám tam svoju reláciu, už mi ponúkli dokonca aj širší priestor, pôsobím v televízii a robím muzikály, aktuálne Iaga na Novej scéne, o chvíľu aj v Prahe, Atlantídu v Ďurovčíkovom divadle, Františka z Assisi a idem teraz tiež turné s Jesus Christ Superstar," vymenoval Adamec.

"Je toho teraz dosť, nestíham si ani moc vyfúknuť a keď už vyfukujem, tak doma s rodinou, ako to má byť. Už aj žúrujem iba doma, aj keď, priznám sa, že ja nevydržím byť dlho triezvy. Potrebujem sa odopnúť od sveta, hlavne keď mám toľko roboty... Práca ma však nesmierne baví a napĺňa. Je to niečo, čo doslova potrebujem k životu, ja skrátka neobsedím na jednom mieste," uzavrel.

Zdroj: SITA
Foto: Peter Žákovic

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec