Členovia skupiny Tublatanka sú aktuálne v metropole Anglicka, kde ich už zajtra (27.5.) čaká prvý z dvojice koncertov na Britských ostrovoch. Ten druhý odohrajú v nedeľu v hlavnom meste Írska. Fanúšikom v oboch mestách ponúknu prierez hitov, ktoré hrali aj v rámci slovenského turné k svojmu 33. výročiu. Chýbať však nebude ani protiteroristická pesnička.

Tublatanka už vo Veľkej Británii a Írsku vystúpila niekoľkokrát, naposledy to však bolo už pred pár rokmi. "Na koncerty v Londýne aj Dubline sa velmi tešíme, na našich fanúšikov, prevažne Slovákov a Čechov, ale aj príslušníkov iných národností, ktorí tam žijú a pracujú. Zahráme im poctivý, vyše dvojhodinový koncert s našimi najlepšími piesňami a v strede vystúpenia aj unplugged verzie niekoľkých skladieb. Teší nás aj to, že obidva koncerty sú dávno vypredané a v sálach bude fantastická atmosféra," hovorí frontman kapely Maťo Ďurinda, ktorý je v Londýne už od stredy aj so svojou rodinou.

Zvyšní členovia skupiny, Juraj Topor (basgitara) a Peter Schlosser (bicie) sa k nemu pridali včera, aby si už dva dni pred koncertom mohli vychutnať rušné ulice centra Londýna, navštíviť British Museum a pozrieť si metropolu z lode na Temži aj z výšky z London Eye.

Tublatanka v Londýne, máj 2017 Zdroj: Jakub Fabián

"V Londýne som bol už niekoľkokrát. Prvý raz to bolo za socializmu. Šesť rokov som bojoval za to, aby som dostal povolenie vycestovať za železnú oponu," spomínal líder kapely v nedávnom rozhovore pre TASR. Ako doplnil, bol rád, že sa mu to podarilo, lebo si mohol naživo vypočuť viaceré anglické kapely. "Doniesol som si odtiaľ aj aparatúru, ktorú mi pred mojimi vlastnými očami vyrábali," priblížil Ďurinda. 

Spevák sa vyjadril aj k utorkovému útoku v Manchestri, po ktorom viacerí známi interpreti svoje tohtotýždňové koncerty zrušili. 
"To, čo sa v dnešných časoch pácha v mestách Európy na nevinných ľuďoch, je skutočne otrasné. Veľmi nás zarmútil teroristický útok na koncerte Ariany Grande v britskom Manchestri, kde prišlo o život 22 fanúšikov hudby a medzi nimi, žiaľ, aj deti. Je to hrozné! Úprimnú sústrasť vyslovujeme rodinám všetkých obetí," povedal spevák.

Ako dodal, Tublatanka na koncerte v Londýne určite zahrá aj svoju protiterorististickú pieseň Svet v ohrození.


Informácie a fotografie z Londýna redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Anna Olvecká. Tlačovú správu sme upravili a doplnili o citácie z TASR.

Súvisiaci interpreti: Tublatanka