Zlepšujúca sa pandemická situácia na Slovensku prináša pozitívne správy aj vo svete hudby. Jedným z prvých umelcov, ktorý po silnej druhej vlne ohlasuje svoje turné, je Richard Müller. Okrem pripravovaného návratu na pódiá ho teší aj úspech minuloročného albumu Hodina medzi psom a vlkom, za ktorý získal dvojnásobnú platinovú platňu.

"Keď som po štyroch rokoch vydával nový album, nepredstavoval som si, že ho ľudia prijmú až takto dobre. Teším sa z každého úspechu a pozitívnej odozvy fanúšikov. Ďakujem každému jednému, že napriek tejto komplikovanej dobe si kúpili moje CD alebo vinyl. Úprimne ďakujem," vraví dojatý Richard Müller. Okrem priazne fanúšikov ho potešila aj nominácia na najprestížnejšiu českú hudobnú cenu Anděl v kategórii Slovenský album roka. Či ju v konkurencii nahrávok od Kataríny Knechtovej a skupiny Le Payaco premení na víťazstvo, sa dozvieme v sobotu 29. mája.

V týchto dňoch je už spevák so svojou zostavou výborných muzikantov opäť v skúšobni a pripravujú sa na letné turné. Hrať a spievať naživo im totiž nedokáže nahradiť žiadna iná aktivita. Na turné zaznejú piesne z albumu Hodina medzi psom a vlkom, ale nebudú chýbať ani notoricky známe hity ako Milovanie v daždi, Cigaretka na dva ťahy, Tlaková níž a ďalšie. Richard s kapelou navštívia počas letných prázdnin dvanásť slovenských miest, kde zahrajú v amfiteátroch či na nádvoriach hradov.

"Priamy kontakt s fanúšikmi nič nenahradí. To určite potvrdí každý hudobník. Už sa naozaj nevieme dočkať. Navyše, koncerty pod holým nebom majú vždy jedinečnú energiu a asi nám už všetkým chýba kvalitná muzika z pódií," dodáva spevák, textár a skladateľ. Vstupenky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Na turné, ktoré prichádza po náročnom pandemickom roku plnom odriekania, môže fanúšikov navnadiť aj ďalší singel zo spomínaného albumu. Po úvodnom singli Siedme nebo, ktorý Richard predstavil vlani, teraz prináša razantnejšiu rockovú skladbu Defekt na duši. Pieseň so sviežim a pozitívnym textom z pera Petra Uličného o živote slušného a zodpovedného (v Müllerovom prípade doslova vybúreného) občana dostala aj vizuálnu podobu. Lyric video obsahuje fotografie Maya Hirca s postprodukciou Mariána Uhrína. O strih a réžiu sa postaral Tomáš Slávik. 


Termíny koncertov Richarda Müllera - Leto 2021

28. 7. - Hlohovec, Amfiteáter
1. 8. - Bratislava, Amfiteáter InPark, Ružinov
4. 8. - Divín, Nádvorie Zichyho kaštieľa
5. 8. - Kežmarok, Nádvorie hradu
6. 8. - Ľubotice, areál reštaurácie U Suseda
7. 8. - Humenné, Amfiteáter
8. 8. - Košice, Kasárne/Kulturpark
14. 8. - Galanta, Amfiteáter
15. 8. - Bojnice, Areál sokoliarov Aquila
19. 8. Skalica, Františkánska záhrada
20. 8. - Banská Štiavnica, Amfiteáter
21. 8. - Skalité, Amfiteáter

Vstupenky:  


Prečítajte si: Richard Müller s novým albumom pripomína úlohu krásy a poézie v ťažkých časoch

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Richard Müller