Ďalšou skladbou z úspešného albumu Hlava skupiny Peter Bič Project, ktorá dostala svoj vizuál, je emotívna a intímna Chalúpka. Videoklip sa nakrúcal v krásnom prostredí v obci Hačava pri chalúpke pod rozkvitnutou čerešňou a predstavil sa v ňom aj populárny spevák Štefan Štec so svojou rodinou.


"Chalúpka je pieseň, na ktorú sme od vydania albumu mali, a stále máme, množstvo pozitívnych ohlasov. Rozhodli sme sa jej preto dať aj vizuálnu podobu. Text napísal Michal Mifkovič, ktorý prispel svojimi textami na náš album Hlava. O videoklip sa postaral Jaroslav Jaris Vaľko," hovorí líder skupiny Peter Bič o novinke s krásnou klavírnou melódiou, ktorú nahral Adrián Harvan. Pieseň precítene naspievala Viktória Vargová, ktorá aj v tejto polohe potvrdzuje, že kapela si po odchode pôvodnej speváčky nemohla vybrať lepšie.

V hlavných úlohách sa okrem ústrednej dvojice skupiny Peter Bič Project predstavili aj ich priatelia Štefan a Dušana Štecoví, spolu s ich malým synčekom Riškom. Štefan Štec a Peter Bič Project už majú za sebou dve spoločné skladby (Báči Jašov, Za rána za rosy), tentokrát sa ho však rozhodli osloviť na úplne inú spoluprácu.

"Štefan je úžasný spevák a tanečník, Dušana tanečníčka a kreatívna producenta folklórneho súboru Hornád. Ich životy sú prepletené prácou, folklórom, tancom, a práve preto sme si ich vedeli predstaviť v hlavných úlohách. Sú to naši priatelia, takže sme ich oslovili a výsledok si môžete pozrieť v našom novom videoklipe," dodáva Peter Bič. Okrem Jarisa sa na tvorbe videoklipu podieľala aj kameramanka Sandra Urbančíková, v hudobnom svete známa ako Eniesa.


Štart letnej koncertnej sezóny sa blíži

"Chalúpky sú naozaj magické miesta, kde sa skrátka čas spomalí a plynie úplne inak. Máme ich na Slovensku niekoľko. Jedným z takých miest je pre nás osobne aj Banská Štiavnica, kde sme sa rozhodli symbolicky odštartovať našu letnú koncertnú sezónu. A veľmi sa na to tešíme, už o mesiac 24. júna," uzatvára Peter Bič.

Viac o koncerte: Skupina Peter Bič Project odštartuje svoje koncertné leto v Banskej Štiavnici

Skupina Peter Bič Project je laureátom 25. ročníka ceny Krištáľové krídlo a jej album Hlava patrí momentálne k najpredávanejším CD slovenských interpretov.

Prečítajte si recenziu: Hlava skupiny Peter Bič Project je plná farieb, vôní a chutí života

Lístky na koncert v Banskej Štiavnici:   

Peter Bič Project vystúpi v Banskej Štiavnici Zdroj: PR / Universal Music
Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project