Na Slovensku aj v Česku je len pár speváčok, ktorým v žilách koluje jazz, funk, soul i R&B. Anita Soul a Monika Bagárová k nim patria a teraz prichádzajú so spoločným duetom Ľudia. V článku nájdete fotografie z nahrávania, pieseň by sa mala v éteri objaviť už čoskoro.

Anita Soul a Monika Bagárová sa nedávno stretli v bratislavskom štúdiu Fat Music u Viktora Hazarda, aby nahrali spoločný duet s názvom Ľudia, ktorý má na svedomí popredný slovenský klavirista Eugen Vizváry. ,,Akonáhle mi pustil prvú demonahrávku, tak som si povedala: To je ona, toto bude náš duet! Poslali sme ho Monike a bola tiež nadšená,“ opísala vznik skladby Anita Soul. 

„Anita pre mňa bola a stále je jednou z najlepších slovenských speváčok. Vždy som si priala nahrať s ňou duet a som rada, že ma oslovila. Mám z toho veľkú radosť, pretože si myslím, že ide o česko-slovenské spojenie dvoch exotických žien," neskrývala nadšenie Monika Bagárová. 

O text piesne sa postarala Saša Okálová a Rišo zo Žužulety, a spoločný duet by sa mal podľa plánu dostať do rádií ešte pred letnými prázdninami. Anita si myslí, že skladba nie je obsahovo vôbec sladká. „Je celá o živote, o jeho slastiach a nástrahách. Má silný sociálny text, ktorý hovorí o zlých i dobrých ľudských vlastnostiach. Štýlovo to bude čistý street life, v ktorom sa ja i Monika cítime ako doma." 

Anita Soul a Monika Bagárová počas nahrávania duetu
Ďalšie fotografie z nahrávania nájdete v galérii

Šarmantná Anita Soul okrem účinkovania v muzikáloch Cigáni idú do neba alebo Hamlet, zažiarila v televíznych projektoch Bailando a Hit storočia. V roku 2009 nahrala prvý sólový album, ktorý sa stretol s veľkým úspechom.

Monika Bagárová sa do povedomia dostala hlavne účinkovaním v súťaži Česko-slovensko hľadá Superstar. Neskôr nahrala duet s Robom Opatovským i Benom Cristovaom a v roku 2011 vydala album Shining.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Anita Soul, Monika Bagárová