Spevák Thomas Puskailer, ktorý sa zviditeľnil v prvej Česko Slovenskej SuperStar, dosiahol so svojím novým videoklipom veľký úspech. To, čo nedávno považoval za sen, sa stalo skutočnosťou - jeho novinka Make Believe je totiž už druhý týždeň na vrchole hitparády Wishlist v českej verzii hudobnej televízie MTV.

Začiatkom júna sme na Hudba.sk odpremierovali nový videoklip Thomasa Puskailera k aktuálnemu singlu Make Believe, ktorý je plný luxusu a krásnych žien. Na článok si kliklo takmer 40-tisíc ľudí, čo nás napriek bulvárneho titulku celkom prekvapilo, no tým sa úspech videoklipu ani zďaleka neskončil. Po troch týždňoch má totiž na Youtube viac než 350-tisíc prehratí a zároveň kraľuje hitparáde MTV Wishlist.

Na stránke českej MTV - mtv.nova.cz - prebieha každý týždeň online hlasovanie, následne je rebríček vždy v piatok o 17:15 odvysielaný v hudobnej televízii v premiére a potom v nedeľu o 18:50 a v pondelok o 19:50 v repríze. Hlasovanie prebieha vždy od piatku do stredy 12:00, a tak je už teraz jasné, že Puskailer tento týždeň po druhýkrát v rebríčku predbehol českú kapelu Charlie Straight, ktorá na novinke I Sleep Alone spolupracovala s oskarovou speváčkou Markétou Irglovou, známu americkú kapelu Paramore s klipom Still Into You a ďalších interpretov.

Splnený sen

Pre Thomasa je to splnený sen, keďže od detstva sleduje hudobnú stanicu MTV, ktorá je preňho inšpiráciou. Už ako malý chlapec sníval, že jeho klipy bude hrať práve táto televízia. "Je to úžasné, som spokojný! S mojím manažérom sme skákali od radosti, keď sme sa tu správu dozvedeli! Hudba je môj život, moja vášeň. Je naozaj skvelé byť uznaný v top hudobnej stanici MTV. Je to neskutočný pocit, že ma fanúšikovia podporujú vo všetkom, čo robím. Vážim si každý hlas," hovorí vďačný spevák, ktorý však na vavrínoch nespí a úspech považuje za výzvu k ešte tvrdšej práci. Momentálne finišuje svoje ekologické turné po školách a po krátkom oddychu chystá ďalšie prekvapenie v podobe duetu so známou slovenskou speváčkou.

Thomasovi v jeho hudobnej kariére pomáha manažér Robert Maple. Poznajú sa už roky a tvoria dokonalý tandem. Rozumejú si a inšpiratívne sa navzájom povzbudzujú. "Každé nasadenie hudobného videa do televízie alebo skladby do rádia si vyžaduje náročný schvaľovací proces. Najskôr musí obstáť skladba a potom jej obrazové spracovanie. Make Believe sa dramaturgovi MTV zapáčilo okamžite a dal nám zelenú pri nasadení do hitparády. Ďalej je to všetko v rukách fanúšikov a my sme vďační, že si klip získal toľko priaznivcov. To, že sa dostaneme až na samotný vrchol, sa nám ani nesnívalo," opisuje Thomasov manažér.


U fanúšikov MTV boduje aj kapela Billy Barman

V rebríčku MTV Wishlist bol minulý týždeň ako novinka nasadený aj koncertný videoklip slovenskej kapely Billy Barman k piesni Strmá voda. Podľa stavu hlasovania (kým bolo zobrazené) išlo o najúspešnejšiu novinku tohto týždňa a v novom vydaní rebríčka by sa Barmani mohli umiestniť niekde okolo tretieho miesta.

Zaujímavosťou je, že pieseň Strmá voda už jeden oficiálny videoklip má, o priazeň divákov sa však kapela uchádza unikátnym videom, ktoré vzniklo v máji počas upršaného openair koncertu pod hlavičkou MTV Rocks a UPC na Hviezdoslavovom námestí. Počasie plne korešpondovalo s názvom piesne, no napriek prietrži mračien a hustému dažďu vydržali skalní fanúšikovia až do poslednej skladby a podporili svojich favoritov ako aj predkapelu Purist (video).

"Sme vďační všetkým fanúšikom, ktorí to s nami v takomto hroznom počasí dotiahli až do poslednej pesničky," priznal po koncerte potešený spevák kapely Juraj Podmanický. Jeho slová potvrzuje aj videoklip v réžii Branislava Vinczeho, ktorý zachytil atmosféru netradičného koncertu. Vystúpenie v srdci Bratislavy zaujalo aj myšlienkou podpory pacientov s chorobou diabetes, ktorou dva roky trpí aj Ďuro Podmanický.


Informácie pre Hudba.sk poskytli Nora Krchňáková z agetúry Propaganda House za Thomasa Puskailera a Vladimír Kroupa z Access Promotion za kapelu Billy Barman. Text oboch tlačových správ bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Thomas Puskailer