Počas ostatných mesiacov, kedy museli byť hudobné kluby a kultúrne centrá zavreté, vznikol v zadnej časti dvora košickej Tabačky Kulturfabrik nový priestor s názvom Art Garden. Bude slúžiť návštevníkom a komunitám umelcov a kreatívcov pôsobiacich v budove kultúrneho centra. Oficiálne otvorenie sa kvôli počasiu presunulo z piatka (26.6.) na stredu 1. júla.

Brána kultúrneho centra Tabačka Kulturfabrik bola na základe opatrení v súvislosti so šírením nákazy COVID-19 na istú dobu zavretá. Tím ľudí z tohto významného košického uzla nezávislej kultúry sa však rozhodol nečakať so založenými rukami a obdobie karantény využili k realizácii aktivít, na ktoré pri bežnej prevádzke nezostával čas. Jednou z nich bola práve úprava zadnej časti dvora na vyššie spomínanú Art Garden.

Pri príležitosti jej otvorenia pripravila Tabačka špeciálny program. V stredu 1. júla sa môžete tešiť na dobrú hudbu dvojice f​/error & mirror (Tabačka Records),​ špeciálnu záhradnú ponuku na grile a na svoje si prídu aj najmenší, pre ktorých si Tabačka pripravila premietanie večerníčka na plátne letného kina v Art Garden, spoločné čítanie s deťmi a pre deti a chýbať nebude ani cukrová vata. Formou Old school video párty potom predstaví a​utentický pohľad na nezávislú hudobnú scénu divokých začiatkov 80-tych rokov samotný riaditeľ Tabačky Peter Radkoff.

"Prídťe si užiť príjemný večer v priateľskej atmosfére a pozrieť sa na našu novú Art Garden, ktorú sme pre vás pripravili," pozýva PR manažérka Tabačky Barbara Denciová. O pitný režim sa Tabačka postarala spolu s Kubbo select a to v podobe hneď niekoľkých netradičných barových stageov. Milovníci vína si prídu na svoje na Kaschauer Stage, kde ​budú môcť ochutnať perlivú novinku z edície Kaschauer. ​Riadenú ochutnávku výberových seychelských rumov Takamaka a prémiových rumov od obľúbených výrobcov nájdete spolu s Cuba libre na Rum Stage a v obľúbenom BrewBare bude návštevníkov čakať Martin Lučko s pivom Yama.

Vstup na podujatie je voľný a začína sa už o 17:00.

Program:

17:00 - 20:00 Záhradná ponuka: špeciality na grile ušité pre otvorenie Art Garden, cukrová vata pre deti aj dospelých

17:00 - 20:00 f/error & mirror (Tabačka Records) DJ selection set

18:00 - 19:00 Písmenká v záhrade:  čítanie s deťmi a pre deti (Prines svoju obľúbenú knižku (alebo si vyber z našich) a spoločne si z nej prečítame, nakreslíme alebo zahráme)

20:00 - 20:30 Večerníček na plátne letného v kine Art Garden

20:45 - 22:00 Von Radkoff new wave video party

22:00 - 23:00 f/error & mirror (Tabačka Records) DJ set a výber klipov v žánroch industrial, post-punk a new wave

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Barbora Denciová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.tabacka.sk a www.facebook.com/tabackafanpage.