Rádio_FM spustilo v júli tohto roku projekt Naživo_FM, ktorý prináša sériu videoklipov zo živých koncertov známych slovenských kapiel priamo z útrob Slovenského rozhlasu. Poslucháči vďaka nim budú mať možnosť nahliadnuť do zákulisia Rádia_FM, uvidieť svojich obľúbených moderátorov v akcii a spoznať atmosféru koncertov v štúdiách Slovenského rozhlasu.

Ako sa vyjadril šéfdramaturg Rádia_FM Maroš Hečko, projekt Naživo_FM nadväzuje na koncept podpory slovenskej hudby. Jednou z prvých kapiel, ktorej koncert je zachytený vo forme videoklipu v rámci projektu Naživo_FM je formácia Le Payaco. Jej členovia Tomáš Sloboda, Martin Stempel a Juraj Vitéz vydali po ôsmich rokoch nový singel Kone. Ten uviedli do života v rannej show Ega a Dominiky s patričným nasadením a energiou im vlastnou. Le Payaco okrem iného zahrali aj známe songy ako Sadni si mi na kolená, či Dobrý večer priatelia. Premiérový klip Naživo_FM však patrí práve čerstvému singlu Kone.


Živé hranie vo vysielaní Rádia_FM bude súčasťou v programoch denného vysielania, Rána na eFemku, Pohody live a večerných žánrových relácií aj v nasledujúcich mesiacoch. Fanúšikovia alternatívnej hudobnej scény tak zažijú koncerty formácií:  

Zlokot
– 30.7. Pohoda live
Talkshow – 5.8. Ráno na eFeMku
Ósk & Brynja
– 8.8. Ráno na eFeMku
Polemic –
27.8. Pohoda live  

Videoklipy bude tím Rádia_FM uverejňovať na svojom oficiálnom Youtube kanáli a na webe fm.rtvs.sk. V rámci večerných žánrových relácií vzniknú v najbližšej dobe videoklipy z vystúpenia Holotropic v programe Headbanger_FM (19.8.) a z koncertu AMO v septembrovej relácii Bez pózy_FM. Už budúci týždeň sa budú môcť poslucháči Rádia_FM tešiť z klipu Nvmeri, ktorí v Ráne na eFeMku 16. júla predstavili svoj nový singel Micro World.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová z Rádia_FM.

Súvisiaci interpreti: Le Payaco