Slovenská speváčka Gitana predstavuje ďalšiu temperamentnú skladbu z albumu Kolora, ktorý nedávno vydala. Pesnička je zosobnením speváčkiných snov o pretancovanej noci s elegantným mužom, ktorý vyzerá ako obľúbený herec Ján Koleník.

Hudbu pesničky Bozk voskový zložil vynikajúci skladateľ Slavo Solovic,  text si napísala sama Gitana. Pesnička je ďalším kamienkom do farebnej mozaiky sveta, ktorú vyjadruje celý album Kolora.

Gitana verí, že sa jej splní aj ďalší sen a že si na túto pieseň zatancuje s profesionálnym tanečníkom. Zatiaľ sa teší na to, ako ju zaspieva na koncerte v bratislavskom Starom Meste 9. augusta.    

"Prvý pocit z piesne ma viedol k textu o tanci a tanečníkoch. Mala som v predstave tanečný pár z nejakej televíznej súťaže. Ale príbeh mi napadol až pri prechádzke Starým Mestom, kde je pre mňa prehliadka výkladných okien butikov vždy spojená s relaxom. Ako dieťa som sa snažila zahliadnuť svoj obraz vo výklade a niekedy sa mi podarilo akoby stáť v šatách figurín. A vtedy to prišlo! Bude to pieseň o tanci s voskovou figurínou, ktorá sa v noci mení na krásneho muža," vysvetľuje s úsmevom Gitana.  


Speváčka priznáva, že pri písaní textu mala na mysli jedného konkrétneho muža. Vyznáva sa k obdivu k obľúbenému hercovi.

"Pieseň je o pretancovanej noci krásnej éterickej ženy. Tanečník je elegantný, temperamentný a veľmi galantný muž. Áno, to je ten typ ako Ján Koleník. Tá noc je pre ňu ako sen, ktorý si ráno premieta a nevie rozlúsknuť či to bol naozaj iba sen. Keď sa vyberie do práce peši, ani nevie prečo a pozrie sa do výkladu obchodu a všetko sa v nej znovu odohrá. Tá figurína vo výklade má totiž jeho pohľad. Verím, že odteraz budeme všetky hľadať vo výkladoch Koleníka,“ smeje sa Gitana.

Prečítajte si: Gitana má nový album Kolora. Farbami ho pokrstil Igor Kmeťo mladší

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Foto: Peter Reefe Kováč / SITA - Ľudovít Vaniher

Súvisiaci interpreti: GITANA