Prestížny americký hudobný magazín Billboard vyhlásil za ženu roka 2012 speváčku Katy Perry. Napriek problémom v súkromnom živote a rozvodu s komikom Russellom Brandom sa jej v kariére veľmi darilo.

"Katy Perry vkročila do hudobného priemyslu ani nie pred piatimi rokmi a už teraz dosiahla viac, než väčšina umelcov počas celej kariéry," uviedol šéfredaktor Billboardu Bill Werde. 

"Sme potešení, že môžeme osláviť tieto neuveriteľné úspechy a jej úžasných ostatných 12 mesiacov tým, že ju poctíme ocenením Billboard Žena roka. Spolu s nekonečným lámaním rekordov a prvenstvami v rebríčkoch a s jej unikátnym a sviežim štýlom je Katy Perry nesporne najvzrušujúcejšou a najinšpirujúcejšou umelkyňou v súčasnom hudobnom priemysle," dodal.

Každoročná ceremónia Billboardu s názvom Women in Music (v preklade Ženy v hudbe, pozn. red.) oslavuje najmocnejšie a najtalentovanejšie ženy v hudobnom priemysle. Tento rok sa uskutoční 30. novembra v New Yorku, kde by si Perry mala cenu osobne prevziať. V minulých rokoch sa držiteľkami titulu Žena roka stali napríklad Taylor Swift, Fergie či Beyoncé.

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: AP Photo/Las Vegas News Bureau, Glenn Pinkerton

Súvisiaci interpreti: Katy Perry