Novozélandská speváčka Lorde sa v rebríčku najvplyvnejších hudobníkov pod 21 rokov, ktorý zostavuje magazín Billboard, zaradila na prvé miesto. Dostala sa dokonca pred také mená ako Justin Bieber, The Fifth Harmony či Martin Garrix.

Na druhom mieste rebríčka sa umiestnila chlapčenská formácia 5 Seconds Of Summer, tretia priečka patrí spevákovi Justinovi Bieberovi. Okrem nich sa medzi 21 menami nachádzajú aj Martin Garrix, The Vamps, Fifth Harmony, Austin Mahone alebo Becky G.

17-ročná Lorde plánuje už v pondelok 29. septembra predstaviť novú skladbu Yellow Flicker Beat, ktorú zložila na soundtrack pripravovanej snímky Hry o život: Drozdajka 1. Pieseň nahrávala v Lakehouse Recording Studios v New Jersey, pričom tieto štúdiá jej odporučil Bruce Springsteen. Producentom novinky, ktorá taktiež zaznie počas záverečných titulkov spomínaného filmu, je Paul Epworth. Lorde okrem toho dostala na starosť aj zostavenie celého soundtracku, ktorý vyjde 18. novembra.

Lorde dobyla vlani v októbri so skladbou Royals americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Vo veku 16 rokov a 11 mesiacov sa tak stala najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo tohto rebríčka od 14. novembra 1987, keď v Billboarde triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now. Mladá speváčka sa okrem toho stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý spomínaný rebríček dobyl ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na speváčkinom debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na albume Pure Heroine (2013).

Rebríček najvplyvnejších hudobníkov pod 21 rokov:

1. Lorde
2. 5 Seconds of Summer
3. Justin Bieber
4. Martin Garrix
5. Fifth Harmony
6. Austin Mahone
7. Earl Sweatshirt
8. Shawn Mendes
9. Becky G.
10. Chief Keef
11 . Luis Coronel
12. Meghan Trainor
13. Cody Simpson
14. Madeon
15. Bobby Shmurda
16. Scotty McCreery
17. Troye Sivan
18. Rae Sremmurd
19. Akdong Musician
20. The Vamps
21. Unlocking the Truth


Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk, SITA
Foto: Instagram.com/lordemusic

Súvisiaci interpreti: Lorde