Už túto nedeľu sa uskutoční 3. ročník benefičného koncertu Dúha v srdci v spoločenskej sále MsKS v Novom Meste nad Váhom. Vystúpia skupiny Gladiator, Alfabox z Talianska, speváčky Zuzana Smatanová a Nela Pocisková, či folklórny súbor Devín. Príde aj známy inštruktor Zumby Oumar Chevara Camara z Belgicka.

Hudobné podujatie spojené s náučnými workshopmi a tvorivými dielňami pripravuje Centrum sociálnych služieb v Novom Meste nad Váhom v spolupráci s Občianskym združením Milan Štefánik pre deti a osoby s mentálnym znevýhodnením z Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Svojím vystúpením poteší deti speváčka Zuzana Smatanová, ktorá nevynechá ani aktuálny hit Miesta. Ďalším lákadlom je nesporne speváčka Nela Pocisková, známa predovšetkým z televízneho seriálu Búrlivé víno, z muzikálových divadelných dosiek ako aj tanečnými piesňami na čele s hitom So In Love. Nitrianska kapela Gladiator predstaví piesne aj zo svojho nového albumu Trinásť, ku ktorému pripravuje v októbri a v novembri turné po celom Slovensku.

Folklórny súbor Devín predvedie tradičné tance s hudobným sprievodom. Zaujímavosťou koncertu bude talianska kapela Alfabox z mesta Udine, ktorá sa na Slovensku predstaví poprvýkrát. Svojimi energickými skladbami a rytmikou privedie určite do varu celú sálu. Táto pop-rocková skupina, predstaví svoj aktuálny eponymný album Alfabox v akustickej verzii už deň pred benefičným podujatím, a to 27. septembra v komorných priestoroch Tele Café v centre Bratislavy.

Program doplní zumba inštruktor aj workshopy 

Spestrením programu bude aj Zumba vystúpenie svetoznámeho zumba tanečníka. Oumar Chevara Camara sa okrem populárneho aeróbneho tanca venuje aj futbalu, šprintom, bodybuildingu, boxovaniu, kick boxu, streetfightingu a ďalším bojovým športom. Tanečník sa postará o otvorenie celého benefičného podujatia, ktorým bude ako moderátor sprevádzať Martin Nikodým.

V snahe zachovať tradície ponúkne kultúrny program aj tvorivé workshopy - modelovanie z hliny, košikárstvo, maľovanie na drevo, výrobu bižutérie, maľovanie na tričko, lukostreľbu a enkaustiku (maľovanie horúcim voskom). Špecialitou pre deti bude maľovanie na tvár, nafukovací hrad a odrážadlá. "Ľudia, ktorí majú postihnutie alebo iný hendikep sú v spoločnosti mierne zaznávaní a sú v úzadí. Na podujatí Dúha v srdci je nádherné dať im priestor, aby celá zábava bola venovaná len im," popisuje hlavnú myšlienku podujatia organizátorka Júlia Bublavá.

Benefičný koncert Dúha v srdci je zameraný predovšetkým na deti a mládež s mentálnym a zdravotným znevýhodnením v rámci Trenčianskeho kraja, ktoré majú vstupné zdarma. Bezplatné vstupné majú i deti z detských domovov a deti do výšky 140 cm. Vstupné pre verejnosť je 5 € v predpredaji, 7 € na mieste. Predpredaj vstupeniek zabezpečuje Centrum sociálnych služieb v Novom Meste nad Váhom.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Milan Štefánik.  

Súvisiaci interpreti: Gladiator, Zuzana Smatanová