Omamná novinka Kataríny Knechtovej s tajomným názvom FEA je pesničkou o láske z netradičného uhla pohľadu. Sympatickú speváčku totiž zaujali chemické procesy, ktoré sa dejú v tele v čase zamilovania. Novinka bude bonusom na albume Premeny, ktorý vyjde už v októbri.

Katarína Knechtová prichádza so singlom, ktorý je najmä z hľadiska textu úplne iný ako čokoľvek, čo doteraz zložila. Ospevuje v ňom síce lásku, no pozrela sa na ňu z pohľadu chémie.

"Názov FEA je skratka fenyletylamínu. Je to hormón, ktorý produkuje ľudské telo, keď sme zamilovaní. Pôsobí ako droga, pretože svojím zložením pripomína opiáty a tak sa aj správa. Takže my všetci sme vlastne 'feťáci'. Pod vplyvom hormónov dokážeme cítiť a robiť neuveriteľné veci. Myslím si, že ľudia budú vedieť, o čom hovorím, pretože to zažil určite každý," hovorí s úsmevom.

Obľúbená umelkyňa autorkou hudby aj textu. Producentsky jej so singlom pomohol Adam Kuruc. "Keď som zložila hudbu, celkom dlho som sa pokúšala nájsť vhodnú tému na text. A nakoniec, počas jednej noci, keď som nemohla spať, boli asi štyri hodiny ráno, som natrafila na článok o chémii v ľudskom tele a to ma zaujalo," približuje Katka tvorivý proces.


Nový singel FEA je predzvesťou albumu Premeny, ktorý Katka práve dokončuje. Vyjsť by mal už v októbri a ponúkne známe piesne prearanžované spomínaným Adamom Kurucom tak, ako zazneli na úspešnom, hudobne najemotívnejšom turné k ostatnému albumu Prežijú len milenci (reportáž). 

"Na albume Premeny, ktorý pozostáva z výberu piesní v aranžmánoch pre kapelu a malý orchester, je FEA ako bonus track. Pretože má trošku iný charakter a zvuk ako ostatné piesne na albume. Ešte prezradím, že k novému singlu chystáme aj klip a nakrúcať ho budeme v New Yorku," uzatvára Katarína Knechtová. 

Spomínané turné, počas ktorého speváčka na jar tohto roka navštívila sedem slovenských miest, bude pokračovať svojou druhou časťou začiatkom novembra. Knechtová sa postupne predstaví v Bratislave, Prešove, Martine, Poprade a Trenčíne. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.katarinaknechtova.com a na Facebooku.

Prežijú len milenci tour II.

3. 11. - Bratislava, Dom kultúry Dúbravka
5. 11. - Prešov, Historická budova DJZ
7. 11. - Martin, Kino Strojár
8. 11. - Poprad, Dom kultúry
9. 11. - Trenčín, Kino Hviezda

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Jakub Gulyás

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová