Výpočet hudobných a skladateľských aktivít tohto neúnavného gitarového mága by zabral celé stránky. 5. októbra sa predstaví v Bratislave. Privedie so sebou českú muzikantskú špičku, aby opäť predviedol šírku svojho umeleckého záberu.

V Dome kultúry Devín sa Michal Pavlíček predstaví vo štvrtok 5. októbra s triom, v ktorom s ním stabilne hrajú vynikajúci muzikanti – Miloš Meier (bicie), Martin Ivan (basgitara) a Michal Nejtek (klávesy).

Miloš Meier patrí v súčasnosti k špičke českej bubeníckej scény. Má za sebou bohaté hudobné skúsenosti. Je tak povediac multižánrovým hráčom - vystupoval s BSP, hráva ako člen doprovodnej skupiny Kamila Střihavku Leaders! či skupiny Václava Noid Bártu a v neposlednom rade je bubeníkom metalových Dymytry. Už z vymenovania skupín, v ktorých aktívne hráva, je jasné, že je muzikantom, ktorý zvláda viaceré žánre - od jazzu cez pop až k hard rocku a heavy metalu. Patrí k najvyhľadávanejším štúdiovým hráčom a jeho tvárnosť a muzikalita tvorí skvelý rytmický základ pre bravúrne Pavlíčkove sóla.

Ďalším zo spoluhráčov, ktorý sa v tento večer v devínskom kulturáku predstaví, je slovenský rodák Martin Ivan. Podobne ako jeho spoluhráč je multižánrovým hráčom - pohybuje sa na jazzovej, latino i rockovej scéne, a hráva v BSP, v skupine Anety Langerovej, v kapelách Krucipüsk a Precedens aj v spomínanom triu s Michalom Pavlíčkom. Ako štúdiového muzikanta ho môžete počuť aj na albumoch skupiny Tango, Leška Semelku či Richarda Müllera.

Michal Nejtek, absolvent kompozície na Hudobnej akadémii v Prahe, frekventovaný autor súčasnej vážnej hudby, no zároveň aj člen takých hudobných zoskupení, akými sú David Koller Band, Agon orchestra či Michal Pavlíček trio je rešpektovaným hráčom na klávesové nástroje. Venuje sa vážnej i scénickej tvorbe, ale ako budete môcť sami počuť, cudzia mu nie je ani rocková platforma. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala Beáta Rožárová z agentúry Dr. Horák.

Foto: René Miko