Osem mesiacov po svojom debutovom albume Lufu vydáva spevák, skladateľ a multiinštrumentalista Homes nový singel Mama I’m Tired, emóciami nabitú spoveď matke o sklamaní zo sveta a o smútku z dospievania, ktoré je preňho sprevádzané strácaním ideálov o živote.

Ako sám uvádza: "Počas písania Mama I’m Tired a vlastne celého EP som si prechádzal veľmi ťažkým životným obdobím a prakticky vždy, keď som bol s mamou, som sa jej len vylieval o tom, aký som zo všetkého smutný, frustrovaný a zhrozený – najviac z toho, čo ako mladý človek vychádzajúci z puberty do skutočného sveta o ňom zisťujem, a ako prichádzam o ideály. Keď som napísal úvodnú gitarovú melódiu som teda nabral inšpiráciu z týchto rozhovorov s mamou a hneď ma napadlo skladbu poňať ako spoveď o sklamaní zo sveta, pocitu nezvládania toho, čo sa okolo mňa deje a hlavne môjho mentálneho zdravia – bojom s depresiou a úzkosťami, ktoré v posledných mesiacoch nabrali drastický spád."


Novým singlom zároveň ohlasuje nové EP s názvom Neha, ktoré vychádza 21. októbra spolu s ďalšími troma skladbami, ktoré sa podľa Homesa nesú v podobnej atmosfére a tematike ako úvodný singel. EP berie ako krok vpred a do nového smeru oproti albumu, podľa vlastných slov sa pri Nehe ako umelec viac našiel a písanie či produkovanie mu išlo prirodzenejšie. "Cítil som sa, akoby sa tie skladby zo mňa samé drali von, celý proces mi prišiel nesmierne zmysluplný a inšpirovaný, bol som si neuveriteľne istý sám sebou a tým, čo robím. Akoby ma usmerňovalo niečo väčšie ako ja," dodal.

EP taktiež vzniklo takmer úplne bez prispenia akýchkoľvek ďalších hudobníkov, jediný človek, ktorého do procesu tvorby zahrnul, je jeho kamarátka Althea D’Souza (Dawnfarer), s ktorou má blízky vzťah a vzájomne sa umelecky rozvíjajú a často si prispievajú do skladieb toho druhého. Skladby majú tak nádych extrémnej intimity a úprimnosti zo strany speváka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Peter Kravárik.

Foto: Veronika Židová