Populárny spevák Adam Ďurica prichádza s novou skladbou Dobre viacmenej, v ktorej si na spoluprácu prizval českého kolegu Raega. Spevák, raper a moderátor získal v roku 2021 bronzového Českého slávika v kategórii Hip Hop / Rap.


"V lete medzi koncertami sme s kapelou vybehli do štúdia Birdland v Považskej Teplej. Dali sme si tam tri dni a len tak sme hrali. Chceli sme sa venovať hudbe, ale v novom prostredí, ktoré nás inšpiruje, kde môžeme džemovať, hneď to nahrávať a kde nie sme ničím obmedzení. Tam vznikla melodická linka, základ celej skladby, a potom sme ju už dokončovali u Mateja Turcera v štúdiu Pulp," približuje vznik skladby Dobre viacmenej Adam Ďurica.

Skladba možno niekoho prekvapí, ale to sme chceli. Posunúť sa ďalej, s energiou, silou hudby, spoluprácou, neustále hľadať to nové, občas aj iné, čo nám hudba ponúka," dodáva spevák, ktorý je autorom hudby. Text napísali Peter Riava a hosťujúci Raego.


Adam sa s týmto výrazným zástupcom novej generácie českých umelcov spoznal počas svojich koncertov u našich západných susedov. "Oslovil ma jeho drajv, energia, a tak sme sa dohodli na spolupráci," približuje spevák.

"Adama obdivujem už niekoľko rokov, videl som ho niekoľkokrát hrať naživo a musím povedať, že ide, podľa mňa,  o jedného z najlepších popových umelcov na Slovensku. Mal som možnosť ho spoznať osobne na spoločných koncertoch a padli sme si do oka. Spoločný výsledok je fantastický aj vďaka tímu, ktorý Adam okolo seba má," hovorí Raego na margo novej slovensko-českej spolupráce.

Režisérom videoklipu Dobre viacmenej je Adam Pásztor zo ZAGX production. "Videoklip vlastne odráža celý proces vzniku skladby, pretože sme začínali v štúdiu Birdland, odtiaľ sme sa presunuli do Pulp štúdia k Matejovi Turcerovi a tiež sme natáčali v Prahe s Raegom. Pracovali sme na tom všetci ako jeden tím, ktorého súčasťou sú Radovan Bzdyl, Martin Palkovič a Peter Pavlikovský. Jednoducho skvelá tímová práca."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica