Nový album Taylor Swift vyjde už 28. októbra. Novinka s názvom 1989, z ktorej speváčka predstavila skladby Shake It Off a Out Of The Woods, bude podľa slov Swift jej prvým čisto popovým albumom. Ako uviedla, doteraz jej tvorbe dominovala country hudba. Nahrávka 1989, ktorú Taylor pomenovala podľa roku jej narodenia, je inšpirovaná osemdesiatymi rokmi dvadsiateho storočia.

Pri nahrávaní albumu 1989 sa Taylor obklopila viacerými uznávanými producentmi, kde hlavnú rolu pri tvorbe jej novinky dostali opäť Max Martin a Shellback, ktorí so speváčkou pracovali už na predchádzajúcom albume Red. Aj tentokrát je v pesničkách poznať ich producentský rukopis, ktorý stojí aj za mnohými hitmi Pink, Katy Perry, Britney Spears, Maroon 5, Ushera alebo Avril Lavigne. Tieto slová potvrdzuje už pilotný singel Shake It Off, ktorý speváčka predstavili už v auguste. Nahrávka bude obsahovať trinásť piesní. Deluxe verzia ponúkne rozsiahlejší booklet a šesť bonusových skladieb.


Nedočkavci si album už teraz môžu predobjednať na iTunes, pokiaľ tak urobia, dostanú okamžite pesničky Out Of The Woods a Welcom To New York, ktoré speváčka práve predstavila. Ako zároveň dodala, prvá spomínaná skladba jej jej najobľúbenejšia pesnička z celého albumu, pretože jej produkcia emocionálne presne vystihuje to, s akými pocitmi bola napísaná.

Novinka sa včera dostala na internet

Album sa včera, iba niekoľko dní pred jeho oficiálnym vydaním, dostal na internet. Informoval o tom portál Vulture, podľa ktorého nahrávku zverejnil neznámy človek prostredníctvom webstránky Zippyshare.com, kam umiestnil súbor s názvom albumsgonnaleakleakleakleakleak.rar. Páchateľ podľa Vulture pravdepodobne pochádza z francúzsky hovoriacej krajiny, pretože názov každej skladby nahradil francúzskym slovom piste (v preklade stopa, skladba, pozn. SITA).

Interpretkiných fanúšikov a fanúšičky takýto krok pobúril a rozpútal medzi nimi vášnivú diskusiu. Väčšina z nich sa vyjadrila, že si odmieta album vypočuť skôr, ako vyjde oficiálne. To, ak by si ho stiahli už teraz, by totiž podľa nich bolo prejavom neúcty voči 24-ročnej speváčke.   

Tracklist albumu Taylor Swift - 1989:
1 Welcome To New York
2 Blank Space
3 Style
4 Out Of The Woods
5 All You Had To Do Was Stay
6 Shake It Off
7 I Wish You Would
8 Bad Blood
9 Wildest Dreams
10 How You Get The Girl
11 This Love
12 I Know Places
13 Clean  

Informácie a foto pochádzajú od Veroniky Dvorskej z Universal Music a z agentúry SITA.  

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift