Po lete plnom koncertov a festivalov prichádza Dora s novým videoklipom ku skladbe Tam pod Tatrami. Keďže títo nitrianski muzikanti vo svojej tvorbe prepájajú folklór s rockom, rozhodli sa to pretaviť aj do audiovizuálneho diela. Výsledkom je ich prvý hraný videoklip k novému singlu.

Dievčina sa z postapokalyptického sveta dostane do krásnej nepoškvrnenej slovenskej prírody a zaraz je z nej pravá ľudová deva. Rock verzus ľudovky. Rockový outfit verzus kroj. Fabrika verzus príroda. Deň verzus tma. S takýmito myšlienkami a kontrastmi sa Dora pohrala v najnovšom videu. "Cez rôzne symboly sme sa snažili ukázať, že aj takéto protichodné veci môžu byť navzájom prepojené," vysvetľuje gitarista Tibor.


"Už samotný názov piesne Tam pod Tatrami si pýta ukázať v klipe tatranskú prírodu, a tak sa tomu chalani nemohli a ani nechceli vyhnúť. Natáčanie prebiehalo na Chopku, kde slečna v kroji spôsobila menší rozruch, a tak sa s ňou turisti chceli fotiť. No aj napriek takémuto zdržaniu či chladnému počasiu sa im podarilo dotiahnuť výsledok k spokojnosti kapely a nepochybne aj fanúšikov, ktorí si mohli novú pieseň vypočuť už počas letných vystúpení," dodal.

Tam pod Tatrami je nový singel, takže sa nenachádza ani na prvom albume Pískanice s makom (2015), ani na albumovej dvojke Dora (2018), ktorú nahrali v súčasnom zložení Erik Michálek - spev, Tibor Seidl - gitara, Tony Marko - klávesy, Šimon Lašák - basgitara a Jaro Ozimý – bicie.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Michaela Váleková.
Foto: archív kapely