Hoci v momentálnej situácii sa koncerty skôr presúvajú alebo rušia, prichádza príjemné prekvapenie. Z horúceho Grécka 19. novembra do bratislavského Randalu zavíta jedna z popredných európskych black metalových kapiel, Rotting Christ. O support sa postarajú domáci obľúbenci Doomas.

Legendárna skupina Rotting Christ funguje už viac ako 30 rokov a patrí medzi najdlhšie existujúce black metalové zoskupenia. V čase svojho vzniku v roku 1987 patrila kapela z gréckeho hlavného mesta Atény vo svojom domovskom regióne medzi prvých priekopníkov, čo sa týka kapiel tvrdých žánrov. Zároveň svojou tvorbou, ktorá bola najskôr grindcorovo ladená a neskôr prešla do gothic metalu a black metalu, udala zvukový vzor, akým sa v 90. rokoch minulého storočia riadila celá grécka black metalová scéna.


Základnými kameňmi kapely sú súrodenci Sakis Tolis (vokály, gitara) a Themis Tolis (bicie), ktorí sú nemennou súčasťou zostavy formácie od jej vzniku až doteraz. Posledné tri roky ich dopĺňajú basgitarista Kostas Heliotis a gitarista Kostis Foukarakis.

Kapela má na konte trinásť štúdiových albumov, zatiaľ posledný vyšiel v roku 2019 pod názvom The Heretics. Okrem toho vydali Rotting Christ aj množstvo EP, DVD a rôznych kompilácií, ako aj knihu mapujúcu históriu kapely Non Serviam: The Official Story Of Rotting Christ. Vyšla v roku 2018 a je dostupná v niekoľkých jazykoch, okrem iných aj v češtine.

Koncertné vystúpenia Rotting Christ patrili v posledných rokoch pred pandémiou medzi to najlepšie na black metalovej scéne. Hudobne sa vypracovali k dokonalému zážitku a podľa reakcií fanúšikov z celého sveta sú vo vrcholnej forme. Nič na tom určite nezmenila ani minuloročná "ručná brzda". Hudobníci sú totiž po zdieľaní energie s fanúšikmi hladní ešte viac a nezriedka bývajú koncerty po dlhej vynútenej pauze ešte intenzívnejšie ako kedykoľvek predtým.


Predskokanov týmto gréckym legendám bude robiť slovenská doom metalová stálica Doomas na čele s otcom najväčšieho slovenského festivalu extrémneho metalu Gothoom Peťom Beťkom. Kapela vznikla v roku 2006 a odvtedy už dosiahla naozaj mnoho úspechov nielen na našom území, ale aj vo svete. Doomas majú na konte dva štúdiové albumy, z ktorých zatiaľ posledný vyšiel v roku 2015 pod názvom La Muerte. Ich najaktuálnejším počinom je EP z roku 2019 Portal.

Nekompromisné vystúpenia dvoch nezastaviteľných metalových mašín si môžete vychutnať už o necelý mesiac, 19. novembra v Randali. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Vstupenky:  

Zdroj: A&P Media Productions (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/rottingchristofficial