Spevák, tanečník, herec a model Thomas Puskailer vie vždy prekvapiť. Napriek tomu, že pri jeho mene si každý vybaví najžiarivejší úsmev v šoubiznise, v novom videoklipe hrá mladíka, ktorý na úsmevy nemá veľa dôvodov. Topí sa v dlhoch a nezostáva mu nič iné než pokúsiť sa vykradnúť banku.

Text piesne Moneytree je o pretĺkaní sa životom pri nedostatku peňazí. Na tému nadväzuje aj videoklip, ktorého tvorcom je brazílsky režisér Celso Destefano z Fluid štúdia Praha. Ten zo štvorminútovej skladby spravil vyše šesťminútový krátky film. Po "cukríkovom" klipe By Your Side, kde si Puskailer zahral piatich členov boybandu, tak rodák z Holandska ukázal svoju inú tvár aj herecký talent. Drsňáka, ktorý sa pretĺka neľahkým životom na ulici, stvárnil naozaj dobre.

Natáčali tri dni v kuse, emócie sú skutočné

"Scenár klipu sme vymysleli spolu s režisérom. Bolo úžasné vidieť, ako sa naše myšlienky stali realitou. V úlohe zloducha som sa vyžíval. Každý ma pozná ako vždy usmiateho človeka a bolo skvelé zahrať si opak. Chcel som prekvapiť niečím novým," opisuje Thomas Puskailer, ktorý si myslí, že do podobnej situácie ako "hrdina" v jeho klipe sa dnes môže dostať ktokoľvek. "Môže sa to týkať všetkých. Pretože každý má niekedy v živote temné obdobie..."

S kamerou Thomas nemá žiadny problém, vo svete modelingu a reklamy už získal množstvo skúseností. Tentokrát mu však filmovanie dalo poriadne zabrať. Klip sa nakrúcal v rôznych lokalitách českej metropole Praha tri dni v kuse. Na spánok preto nezostávalo veľa času. "Filmovali sme 53 hodín a spal som len 6 hodín. Bol som unavený a s kruhami pod očami. To ale vyhovovalo scenáru klipu. Som tam totiž na dne a plánujem vykradnúť banku. Emócie v tomto videu sú skutočné," dodal spevák, ktorému počas nakrúcania vlievala energiu manželka Abbie a manažér Robert Maple.

Thomas Puskailer - Moneytree

S filmárskym tímom v Prahe sa Puskailerovi spolupracovalo veľmi dobre. Choreografiu si zobral na starosť skvelý tanečník a choreograf Matt Pardus a jeho Just Incredible Team. Veľkú úlohu zohral aj make-up, ktorý vytvoril Sam Dolce.

Thomas len pred pár dňami v bratislavskom klube Loft! pokrstil debutový album Make Believe, z ktorého pochádza aj Moneytree. Celkovo je na albume dvanásť skladieb a päť remixov. Medzi nimi je aj remix Moneytree od producenta Miroslava Vrlíka, ktorý bol sedem týždňov na čele českého rebríčka Dance Chart.

Podľa Puskailera je jeho debut určený pre mladé klubové publikum. Obsahuje totiž prevažne tanečné piesne a je naspievaný výlučne v angličtine. "Nemôžem opakovať niekoho iného a robiť komerčné veci. Povedal som si, že urobím 'dance' album, aby sa mohol hrať v kluboch," povedal Puskailer počas krstu v rozhovore pre agentúru SITA. Album pokrstí aj v Česku, a to 27. novembra v Hoteli Fusion v Prahe.

Text: Propaganda House, Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer