Karel Gott o svojej účasti či neúčasti na slávnostnom vyhlásení 50. ročníka ankety Český slávik rozhodne až v sobotu 28. novembra popoludní, teda v deň konania akcie. Denníku Právo to povedal Jaroslav Těšínský z agentúry Musica Bohemica, ktorá podujatie organizuje.

"Karel Gott mi povedal, že urobí všetko pre to, aby prišiel. Osobne si myslím, že to bude otvorené až do sobotňajšieho popoludnia a on sa rozhodne podľa toho, ako mu momentálne bude a či mu účasť odporučí lekár," uviedol Těšínský, ktorého v stredu citoval spravodajský portál Novinky.cz. Usporiadatelia sú pritom pripravení na všetky eventuality - buď spevák príde alebo vopred nakrúti pozdrav u seba doma. "V tejto situácii musí každý pochopiť, že nie je možné chcieť od Karla Gotta niekoľko dní pred ceremoniálom záväznú informáciu," uviedol.

Lekári začiatkom novembra oznámili, že 76-ročnému Gottovi diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Spevák okamžite začal cielenú onkologickú liečbu na hematologickej klinike Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe. V utorok 17. novembra ho po absolvovaní prvej fázy chemoterapie prepustili domov, kde v liečbe pokračuje. Ďalšia fáza onkologickej liečby bude nasledovať o niekoľko dní, opäť počas hospitalizácie, pripomenul portál Novinky.cz slová Gottovej hovorkyne Anety Stolzovej.

Ak by Karel Gott tento rok v ankete Zlatý slávik vyhral, bol by to už jeho 40. triumf. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 28. novembra v Štátnej opere Praha.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/gottkarel

Súvisiaci interpreti: Karel Gott