Súrodenecké duo Marcus & Martinus je jednou z najväčších nórskych senzácií za posledných rokov. Dvojčatá Marcus Gunnarsen a Martinus Gunnarsen odštartovali svoju kariéru v roku 2012, ale až v posledných dvoch rokoch ich popularita prekročila hranice ich rodnej krajiny. V rámci ohláseného európskeho turné sa prvýkrát predstavia aj v Čechách, kde majú silnú základňu fanúšikov.

Kariéru dua odštartovala nórska talentová súťaž Melodi Grand Prix Junior, ktorú bratia s piesňou To dråper vann vyhrali. Vtedy desaťroční chlapci sa okamžite stali miláčikmi nórskeho publika a ich popularita začala rýchlo narastať. V roku 2015 vyšiel ich debutový album Hei, ktorý sa hneď po vydaní dostal na najvrchnejšiu priečku domáceho rebríčka predajnosti.

Globálny prielom sa dostavil o rok neskôr, kedy sa na trhu objavil albumu Together. Ten dvojica naspievala už kompletne v angličtine a otvorili si tak vrátka aj za hranice svojej rodnej vlasti. Album sa dostal na prvé miesto nielen v Nórsku, ale aj vo Švédsku a slušne zabodoval aj vo Fínsku, Dánsku či v Poľsku. Aktuálne majú pätnásťroční Nórovia fanúšikov po celej Európe, medzi najsilnejšiu základňu patrí tá v Česku, kde sú ich songy hrané v najvyšších rotáciách. A práve u našich susedov sa zastavia aj počas európskeho turné, kde sa predstavia 21. marca v pražskom klube SaSaZu.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z agentúry Live Nation.